7.4 C
Bistrița
marți, martie 28, 2023

Peste 8700 de elevi din Bistrița-Năsăud vor primi carduri în valoare de 500 lei, pentru rechizite și haine

Peste 8700 de cereri au fost procesate şi admise pentru acordarea de tichete educaţionale în valoare de 500 lei, a transmis ISJ Bistrița-Năsăud.

Peste 8700 de tichete educaționale vor ajunge, în acest an, la elevii din Bistrița-Năsăud.

La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, numărul tichetelor educaţionale din acest an şcolar este dublu faţă de numărul tichetelor educaţionale din anul şcolar precedent”, a transmis șeful ISJ BN. 

Tichetele, emise pe suport electronic, pot fi utilizate pentru achiziționarea de materiale școlare necesare frecventării școlii. Aici intră articole pe papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură. Cu tichetele educaționale se pot cumpăra și ghiozdane sau articole necesare în școli și grădinițe. Nu în ultimul rând, se pot achiziționa și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței. 

Tichetele educaționale vor fi acordate copiilor care provin din familii în care venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară. 

Salariul minim brut în 2022 este 2.550 lei, iar 50% reprezintă 1.275 lei. Măsura a fost criticată, însă, pe motiv că banii ajung la părinți târziu după începutul anului școlar. 

Este vorba și de un proces dificil care presupune ca Inspectoratelor școlare să ceară școlilor datele despre veniturile părinților. „Școlile cer diriginților și învățătorilor datele de la părinți. Iar diriginții și învățătorii cer părinților adeverințe de venit pentru luna iulie. Lucru care nu se poate oferi decât după 15 august”, notează Edupedu.ro.

Foto deschidere @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...