21.6 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

FOTO: Iese la lumină povestea osemintelor descoperite în interiorul Bisericii Evanghelice !

În 2019, odată cu debutul proiectului de reabilitare și conservare a Bisericii Evanghelice din centrul Bistriței, specialiștii Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud au derulat o campanie de cercetare arheologică preventivă în interiorul monumentului.

Alături de alte descoperiri au fost găsite și câteva morminte de inhumație foarte bine conservate.

Despre aceste descoperiri, Bistrițeanul.ro consemna în mai 2019, următoarele: 

FOTO: Surprize de proporții – în interiorul Bisericii Evanghelice!

În 28 și 29 ianuarie 2023 am întreprins o nouă activitate de consultanță antropologică. În felul acesta au putut fi studiate toate scheletele provenite din această cercetare arheologică.

Acțiunea s-a desfășurat la Muzeul din Bistrița. Am avut onoare să lucrăm, de această dată, cu o echipă extinsă de specialiști.

Împreună, aceștia au reușit să stabilească câteva date esențiale despre materialul osteologic descoperit. Datele vor fi publicate în momentul în care se vor formula concluziile antropologice finale”, au transmis cei de la Muzeul Județean Bistrița.

Specialiștii Complexului Muzeal au transmis mulțumiri celor care au făcut posibilă activitatea de consultanță antropologică:

  • Dr. Codrin Rebeleanu, medic primar legist in Serviciul Județean de Medicină Legală Bistrița-Năsăud, sef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca,
  • Dr. Mădălina Maria Diac, medic primar legist în Institutul de Medicină Legală Iași, șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași
  • Drd. Dana Doroftei, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...