25 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

FOTO: Iese la lumină povestea osemintelor descoperite în interiorul Bisericii Evanghelice !

În 2019, odată cu debutul proiectului de reabilitare și conservare a Bisericii Evanghelice din centrul Bistriței, specialiștii Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud au derulat o campanie de cercetare arheologică preventivă în interiorul monumentului.

Alături de alte descoperiri au fost găsite și câteva morminte de inhumație foarte bine conservate.

Despre aceste descoperiri, Bistrițeanul.ro consemna în mai 2019, următoarele: 

FOTO: Surprize de proporții – în interiorul Bisericii Evanghelice!

În 28 și 29 ianuarie 2023 am întreprins o nouă activitate de consultanță antropologică. În felul acesta au putut fi studiate toate scheletele provenite din această cercetare arheologică.

Acțiunea s-a desfășurat la Muzeul din Bistrița. Am avut onoare să lucrăm, de această dată, cu o echipă extinsă de specialiști.

Împreună, aceștia au reușit să stabilească câteva date esențiale despre materialul osteologic descoperit. Datele vor fi publicate în momentul în care se vor formula concluziile antropologice finale”, au transmis cei de la Muzeul Județean Bistrița.

Specialiștii Complexului Muzeal au transmis mulțumiri celor care au făcut posibilă activitatea de consultanță antropologică:

  • Dr. Codrin Rebeleanu, medic primar legist in Serviciul Județean de Medicină Legală Bistrița-Năsăud, sef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca,
  • Dr. Mădălina Maria Diac, medic primar legist în Institutul de Medicină Legală Iași, șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași
  • Drd. Dana Doroftei, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!