24.3 C
Bistrița
luni, iulie 15, 2024

Instituția Prefectului BN: Alegerea prin vot a șefului de Ocol Silvic Telciu – ILEGALĂ!

Postul de „șef Ocol Silvic Telciu” a fost oferit de consilierii locali lui Vasile Pupeză, prin vot. Instituția Prefectului BN a anunțat că acest demers e ilegal.

În ultima zi a lunii septembrie ieșea la pensie șeful de Ocol Silvic Telciu. Consilierii locali au decis să nu organizeze concurs pentru ocuparea postului, ci au ales prin vot.

Conform legii, trebuia organizat un concurs pentru ocuparea postului. Dar bineînțeles că interesele lor sunt mai presus de lege. Au votat în Consiliu Local, dintre mai mulți candidați, e drept, dar toți candidații sunt cei ce dețin partiții și au firme de exploatare a lemnului în zonă. Mai exact, cei vizați în cadrul dosarului penal ce a dus la descinderile de anul trecut.

Au votat dintre ai lor și a ieșit câștigător Vasile Pupeză care e cercetat în cadrul doasarului respectiv. Spuneți dumneavoastră, noi cum am putea avea încredere în acest om că va avea grijă de interesele comunei, ale locuitorilor, când el e cercetat într-un dosar penal de furt de lemn?? Da, nu există încă o condamnare, dar e cercetat. Păi e normal??? Nu era normal să se organizeze un concurs și să poată candida și din afară, cineva care să țină cont de interesele comunei??? Nu. Și-au ales ei dintre ai lor, ca să acopere neregulile ce le fac!” a explicat atunci, pentru Bistrițeanul.ro, petiționarul Nelu Pop, vocea ”apărătorilor lemnului din Telciu”.

Post cu dedicație la cel mai controversat Ocol Silvic din județ?!?

Inclusiv primarul comunei susținea că NU crede că Instituția Prefectului BN va valida ceea ce a făcut Consiliul Local Telciu.  Așa s-a și întâmplat.

Alaltăieri, Prefectura ne-a trimis documentul prin care a anunțat că alegerea șefului de Ocol Silvic prin vot secret e ilegală. Și ni s-a impus să intrăm în legalitate. Ieri, în ședința de Consiliu Local le-am prezentat consilierilor mesajul Prefecturii și urmează, în cel mai scurt timp, să facem demersurile necesare.

Eu spusesem că nu cred că va fi validat votul, de către Prefectură. Și așa a și fost. Până în 2019 se puteas alege și prin votul consilierilor. Însă în 2019, legea a fost schimbată și acum nu se mai poate alege așa.

Deci în cel mai scurt timp, pentru că e esențail pentru noi toți, vom face demersurile necesare pentru a intra în legalitate!” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Sever Mureșan.

Sursă Foto – Facebook Telciu

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Ori prin concurs profesional si de experienta in domeniu, ori (politic), prin vot… TOT ASA-I , adica se prezinta toti si IESE CINE TREBUIE … ! Asa ca… prin vot , este mai simplu !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...