12.3 C
Bistrița
joi, septembrie 23, 2021

Premieră-n România! DJ172 va avea mixtură asfaltică cu 50% mai durabilă decât cea convențională

DJ 172 va avea asfalt cum n-a văzut România. Constructorul Frasinul, în parteneriat cu MOL Ungaria realizează un tronson inovativ de drum, executat în premieră în țara noastră. Acesta are o durată de viață cu 50% mai mare decât mixtura asfaltică clasică și costuri de întreținere cu 30% mai mici.

Trosonul de pe DJ 172 va fi turnat în perioada 15-16 septembrie anul acesta. În spatele lucrărilor se află cei de la Frasinul, în parteneriat cu MOL Ungaria. Mixtura asfaltică folosită de constructor nu a mai fost folosită în România.

Printre avantajele oferite de acest material se numără o durată de viață cu 50% mai mar, comparativ cu un strad din mixtura asfaltică convențională. Costurile de întreținere sunt cu 30% mai mici, iar rezistența la traficul greu sporită.

De asemenea, aceasta se comportă bine la temperaturi scăzute și ridicate. Distanța de frânare este mai scurtă cu 5-10%, iar zgomotul de rulare mai mic cu 2,5-3,0 dB.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...