12.1 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

Cum s-a mișcat Primăria Bistrița cu talent să facă o cale de acces către blocurile unui dezvoltator imobiliar

O alee pietonală a fost realizată de angajații Primăriei Bistrița în partea de jos a orașului. Locuitorii din zonă acuză că totul a fost făcut în favoarea dezvoltatorului imobiliar. „Acolo nu a fost niciodată nimic. Plus că mai mult încurcă!”, au transmis nemulțumiți locatarii.

Mai mulți bistrițeni de pe strada Valeriu Braniște s-au plâns reporterilor de o lucrare efectuată de Primăria Bistrița.

Am văzut muncitorii că lucrează pe spațiul verde. Timpul a trecut și finalul a fost o alee pietonală care leagă străzile Valeriu Braniște de Valeria Peter Predescu. Acolo NU a fost niciodată nimic. Doar spațiu verde.

Dar dintr-o dată, după ce s-au ridicat blocurile unui dezvoltator imobiliar în zonă, s-a făcut și alee pietonală. Mai ales că am înțeles că se vor mai realiza încă patru blocuri. Acum, dintr-o dată, e nevoie de alee”, au explicat locatarii din zonă.

Problema nu ar fi atât realizarea unei alei pietonale, cât faptul că aceasta mai mult ar încurca decât ar ajuta.

„Oamenii care locuiesc la case, în zona respectivă, își mai aduceau lemne. Acum nu mai au cale de acces spre case, că e aleea pietonală, iar aceasta e închisă cu zid și portiță. Adică dezvoltatorul imobiliar a ridicat un zid pentru a-și delimita perimetrul, și a lăsat o portiță pentru aleea pietonală. Nici măcar mașinile de pompieri nu au altă cale de acces, dacă Doamne ferește e vreun incendiu.

NU există altă cale de acces în zona unde sunt casele respective. Doar aceea era. Deci oamenii care-și aduceau lemne trebuie să le care cu brațul. Pompierii… să se descurce. Acum este alee pietonală cu portiță”, și-au explicat nemulțumirea locatarii din zonă.

Locatarii care s-au plâns de aleea pietonală susțin că totul s-a făcut expres la cererea dezvoltatorului imobiliar.

Municipalitatea confirmă că ar fi fost o solicitare, dar de la asociația de proprietari

Pentru aleea respectivă a fost făcută o solicitare de către Asociația de Locatari, cu mult timp în urmă. Abia acum i-a venit rândul să fie realizată. Dar solicitarea e depusă de mult. Acolo oricum nu a fost nimic înainte. 

Și adevărul este că acum, dacă faci ceva, de ce faci? Dacă nu faci ceva, de ce nu faci?

Am pățit așa și pe strada Zambilelor. Am creat un acces pietonal în plus, la solicitarea conducerii grădiniței de pe Zimbrului. Dar acum locatarii se plâng că părinții intră cu mașinile acolo și se fac ambuteiaje. Nicicum nu e bine!

Dar pentru aleea care leagă cele două străzi există avize emise, autorizație de construire, tot ce trebuie. Cum spuneam, solicitarea a fost depusă de mai mult timp de către Asociația de Locatari!”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, viceprimarul Sorin Hangan.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Este o răutate din partea celor care au comentat. Dezvoltatorul a făcut gard în jurul terenului cumpărat pentru blocurile de locuințe construite și care devin proprietatea locatarilor. Pe portiță se ajunge mai repede spre stații și dinspre stația de autobuz folosita de copiii de la blocuri când vin și merg la școală. Accesul pompierilor e facil pentru ca locația lor este lângă cartier. Toți locatarii de la cele 6 blocuri construite au semnat pentru aceasta alee

  2. Oare cum se aprovizionau cu lemne locatarii caselor? Dinspre pod erau niste scari rupte din beton iar in partea dinspre blocuri era gard cu portita. Doar acum de cand au trotuar au realizat ca nu pot aduce lemne? E foarte bine facuta aleea aceea acolo. Oricum se circula, diferenta e ca acum nu mai ajungi plin de noroi si nu e nevoie de 2 oamneni sa ridici un copil in carucior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.