12.5 C
Bistrița
vineri, mai 27, 2022

Primarul din Silivașu de Câmpie: „Contest decizia Instituției Prefectului în instanță!”

Ioan Tiberiu Cămărășan, primarul din Silivașu de Câmpie a primit ieri o lovitură de la Instituția Prefectului, care a anunțat încetarea de drept a mandatului de primar. Asta după ce Agenția Națională de Integritate l-a găsit incompatibil. Ioan Tiberiu Cămărășan nu se lasă aici și vrea să conteste ordinul dat de Instituția Prefectului.

Ioan Tiberiu Cămărășan a fost găsit în conflict de interese administrativ în 2018 de către Agenția Națională de Integritate. Asta după ce primarul a semnat patru contracte de închiriere privind închirierea unor suprafețe de pajiști aflate în domeniul public pentru rudele sale. Au primit diferite suprafețe de pajiște comunală tatăl, fratele, soția și cumnatul său.

Primarul din Silivașu de Câmpie se consideră nevinovat: „Am spus adevarul adevarat, consider ca sunt nevinovat, recunosc ca am semnat 83 de contracte, prin care se află și 4 contracte ale fratelui, soției, cumnatului, tatalui, dar nu există niciun folos. Trebuiau semnate acele contracte, mai ales că erau prevederi administrative care ne obligau să dăm pășunea. Nu trebuia să semnez”, explică situația pentru Bistrițeanul.ro, Ioan Tiberiu Cămărășan.

Ieri, Instituția Prefectului a anunțat că Ioan Tiberiu Cămărășan rămâne fără fotoliul de primar, după ce a pierdut procesul cu ANI

„În data de 19.11.2021, prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud a emis ordinul nr. 266/19.11.2021, prin care se constată încetarea de drept a mandatului de primar al comunei Silivaşu de Câmpie al domnului Ioan Tiberiu Cămărăşan. Agenţia Naţională de Integritate, care desfăşoară exclusiv activitatea administrativă de evaluare a intereselor şi a incompatibilităţilor pentru persoanele prevăzute de lege, a comunicat Instituţiei Prefectului – Judeţul Bistriţa-Năsăud faptul că Raportul de Evaluare privindu-l pe domnul Cămărăşan Ioan Tiberiu, primar al comunei Silivaşu de Câmpie, judeţul Bistriţa-Năsăud, prin care s-a constatat că a fost încălcat regimul juridic al conflictului de interese, a rămas definitiv prin Decizia nr. 5030/2021 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Ioan Tiberiu Cămărășan nu se lasă aici și este hotărât să conteste în instanță ordinul Instituției Prefectului: „O să îl contest, am 10 zile să îl contest la instanța de contencios-administrativ. Mi se face impresia că s-a confundat conflictul de interese cu starea de incompatibilitate”, a mai spus primarul.

De 10 ani în administrație, Cămărășan se gândește să-și caute job

Întrebat ce va face în continuare, cel care a prins 3 mandate la cârma comunei Silivașu de Câmpie spune că își va căuta un job:

„Nu știu ce o să fac dacă rămân 3 ani fără mandat. Va trebui să îmi caut de lucru, am familie, am rată la bancă. Am intrat în politică fără să vreau… Lucrez la primărie din 2000, am avut trei mandate consecutive de viceprimar, iar din 2012 sunt primar”, mai spune Cămărășan.

Cât despre conducerea comunei Silivașu de Câmpie, lucrurile sunt cel puțin complicate. Asta pentru că viceprimarul Avram Ucu Cornea care a preluat atribuțiile de primar este și el în proces cu ANI, care l-a găsit în conflict de interese administrativ. Sentința definitivă în cazul său va fi dată la începutul lunii decembrie.

Întrebat ce se întâmplă dacă și viceprimarul își pierde funcția, în urma unei sentințe definitive, prefectul Stelian Dolha precizează:

„Consiliul Local poate să iși propună un alt viceprimar, care va avea atribuții de primar. Trebuie din rândul consilierilor ales un nou viceprimar care să preia atribuții de primar”.

Se va merge pe această formulă până anul viitor, când cel mai probabil vor fi organizate alegeri anticipate.

Foto: Facebook

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...