6.4 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

FOTO Podul de lemn de la Sîngeorz-Băi făcut de MIS Grup, nu se simte bine: s-a lăsat pe mijloc

Podul de lemn de la Sîngeorz-Băi deja se degradează, deși mai sunt luni bune până la recepție. Fotografii recente indică faptul că lemnul se lasă bine pe mijloc.

La Sîngeorz-Băi a fost construit un pod unic în țară. Acesta ar trebui să fie cel mai lung pod rutier din grinzi lamelare. Podul va uni două piste de biciclete și va susține traficul velo și pietonal.

Podul are o lungime de 54 de metri și o lățime de peste 4 metri. Poate suporta o greutate de 3,5 tone. Mai mult, se ia în calcul acoperirea podului cu șindrilă, pentru a proteja lemnul din care este făcut.

Podul este executat de MIS Grup și Silvania International și deja a fost montat. Proiectul din care face parte acest pod este mai amplu și include și piste de biciclete de la intrarea până la ieșirea din orașul stațiune, pe malul Someșului, pe 5 km.

Valoarea întregului proiect, în care este prins și un centru de tineret și asfaltare de străzi, este de 5 milioane de euro. Acesta este finanțat din fonduri europene.

Probleme cu podul înainte cu câteva luni de recepție…

Deși podul încă nu a fost recepționat, acesta deja nu arată bine. Imaginile arată cum s-a lăsat pe mijloc. Acest lucru a fost semnalat de un sîngeorzan și exemplificat foto.

„Podul încă nu a fost recepționat, acum se fac pasarelele de urcare. Trebuie terminat până la sfârșitul verii. Nu știu dacă sunt probleme cu el, așteptăm să vedem ce spun experții”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Cătălin Bota, primarul orașului Sîngeorz-Băi.

Investiția nu este privită cu ochi buni nici de locuitorii orașului-stațiune, care ar fi preferat un pod mai trainic, unde să poată circula și mașinile:

„De ce nu s-a făcut un pod normal? Să poată fi folosit cu acces auto, nu ajuta mai mult în zonă ?? Cu timpul nu se dezvolta mai mult acea zonă ?? Cu timpul nu se construiau case în zona aia care aduceau bani la bugetul local ?? Nu era ceva bun pentru locuitorii din zonă și nu numai ??? Întrebare: cu ce ajută acest pod?? A calculat cineva în 5 ani câți bani aduce la bugetul local și ce costuri are de întreținere?? Suntem pe plus cu el ??”, a fost unul din comentariile la fotografiile care indică situația podului.

Foto: Adrian Scridon 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

12 COMENTARII

 1. Fala mare, traista goală! Anunțat și de autorități și de constructor cu surle și trâmbițe drept a noua minune a lumii, a ieșit în final un mare FÂS!

 2. Da ce ati crezut ca podul asta rezista cat cel facut de romani la Drobeta din grinzi de stejar proiectat de APOLODOR din DAMASC ?
  Acum 2000 de ani erau ingineri si meseriasi seriosi adusi din imperiu de la ROMA nu cioflingari.

 3. Eu cred ca astia au avut doar arcele din lemn si nu stiau la ce sa le foloseasca …asa a ajuns sa faca un pod neavand tablia din ….furnir!

  • Corect .Unul din cele mai tari argumente de logica . Cel mai prost taran din Sangeorz nu făcea asta, nu manca banii tarii pe un pod îndoit înainte de recepție. Dar dacă te „pricepi” la toate ca ceausescu ,ți se’ ndoaie podul …te ști la păduri, ști administrație, te dai constructor de poduri ca Apolodor.. lana o sti scarmana.. .jaful in pădure
   îl ști acoperi ..pe Doamne-Doamne îl pui la treaba ..normal ca ți se’ nurca ițele..

   …unde o fi învățat
   MissGamaliel atâtea?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: