11 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

FOTO Podul de lemn de la Sîngeorz-Băi făcut de MIS Grup, nu se simte bine: s-a lăsat pe mijloc

Podul de lemn de la Sîngeorz-Băi deja se degradează, deși mai sunt luni bune până la recepție. Fotografii recente indică faptul că lemnul se lasă bine pe mijloc.

La Sîngeorz-Băi a fost construit un pod unic în țară. Acesta ar trebui să fie cel mai lung pod rutier din grinzi lamelare. Podul va uni două piste de biciclete și va susține traficul velo și pietonal.

Podul are o lungime de 54 de metri și o lățime de peste 4 metri. Poate suporta o greutate de 3,5 tone. Mai mult, se ia în calcul acoperirea podului cu șindrilă, pentru a proteja lemnul din care este făcut.

Podul este executat de MIS Grup și Silvania International și deja a fost montat. Proiectul din care face parte acest pod este mai amplu și include și piste de biciclete de la intrarea până la ieșirea din orașul stațiune, pe malul Someșului, pe 5 km.

Valoarea întregului proiect, în care este prins și un centru de tineret și asfaltare de străzi, este de 5 milioane de euro. Acesta este finanțat din fonduri europene.

Probleme cu podul înainte cu câteva luni de recepție…

Deși podul încă nu a fost recepționat, acesta deja nu arată bine. Imaginile arată cum s-a lăsat pe mijloc. Acest lucru a fost semnalat de un sîngeorzan și exemplificat foto.

„Podul încă nu a fost recepționat, acum se fac pasarelele de urcare. Trebuie terminat până la sfârșitul verii. Nu știu dacă sunt probleme cu el, așteptăm să vedem ce spun experții”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Cătălin Bota, primarul orașului Sîngeorz-Băi.

Investiția nu este privită cu ochi buni nici de locuitorii orașului-stațiune, care ar fi preferat un pod mai trainic, unde să poată circula și mașinile:

„De ce nu s-a făcut un pod normal? Să poată fi folosit cu acces auto, nu ajuta mai mult în zonă ?? Cu timpul nu se dezvolta mai mult acea zonă ?? Cu timpul nu se construiau case în zona aia care aduceau bani la bugetul local ?? Nu era ceva bun pentru locuitorii din zonă și nu numai ??? Întrebare: cu ce ajută acest pod?? A calculat cineva în 5 ani câți bani aduce la bugetul local și ce costuri are de întreținere?? Suntem pe plus cu el ??”, a fost unul din comentariile la fotografiile care indică situația podului.

Foto: Adrian Scridon 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

11 COMENTARII

  1. Fala mare, traista goală! Anunțat și de autorități și de constructor cu surle și trâmbițe drept a noua minune a lumii, a ieșit în final un mare FÂS!

  2. Da ce ati crezut ca podul asta rezista cat cel facut de romani la Drobeta din grinzi de stejar proiectat de APOLODOR din DAMASC ?
    Acum 2000 de ani erau ingineri si meseriasi seriosi adusi din imperiu de la ROMA nu cioflingari.

  3. Eu cred ca astia au avut doar arcele din lemn si nu stiau la ce sa le foloseasca …asa a ajuns sa faca un pod neavand tablia din ….furnir!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...