6 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

Profesori și elevi, pe coridoarele spitalului! Planuri de transformare în Spital Clinic Universitar

Prima clasă de asistenți medicali cu studii superioare își va începe cursurile în toamnă. „Următoarea etapă este de a face demersurile ca SJUB să devină Spital Clinic Universitar de Urgență”, a anunțat Radu Moldovan.

În cadrul ședinței de Consiliu Județean de ieri s-a discutat despre nivelul de trai din județ. Totodată, s-a discutat despre investiții, atragerea de profesioniști și ridicarea nivelului salarial.

În acest context s-a vorbit și despre investițiile pe partea medicinală, îndeosebi în formarea profesioniștilor.

Noi (n.r. cei din Consiliul Județean) am făcut lucruri care, la multe dintre ele nu am îndrăznit nici să visez! Acordul semnat de dumneavoastră de a face un parteneriat cu Facultatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș va face ca în toamnă să înceapă prima grupă, primul an de studii de medicină pentru asistent cu studii superioare, sau nursing”, a declarat președintele CJ BN, Radu Moldovan.

În acest sens, s-a anunțat o următoare etapă. În spital se vor „preda” cursuri.

Odată cu învățământul universitar medical în județul Bistrița Năsăud, în următoarea etapă, vom face demersurile ca Spitalul Județean de Urgență Bistrița să devină Spital Clinic Universitar de Urgență Bistrița. Un beneficiu și financiar al acestui lucru este că ne va crește undeva între 20 și 30 la sută finanțarea de la Casa de Sănătate. Așa prevăd regulile”, a anunțat Radu Moldovan.

Conform Legii 95/2006, Spitalul Clinic Universitar este:

Spitalul ce are secţii în care se desfăşoară activităţi de asistenţă medicală, învăţământ medical, cercetare ştiinţifică-medicală şi de educaţie medicală continuă (EMC). În aceste secţii este încadrat cel puţin un cadru didactic universitar, prin integrare clinică. Pentru activitatea medicală, diagnostică şi terapeutică, personalul didactic este în subordinea administraţiei spitalului, în conformitate cu prevederile contractului de muncă”.

Astfel, se va face un acord între UMFST și spital, pentru ca studenții să facă practică „la ei acasă”.

Despre cum este Bistrița „curtată” de universitățile de medicină, tocmai datorită investițiilor făcute în SJUB, puteți reciti aici:

Facultate de medicină la Bistrița?!? Se propune un parteneriat cu UMFST Târgu Mureș

VIDEO: Două facultăți de medicină la Bistrița?!? Rectorul UMF Cluj în vizită, azi, pentru discuții

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: