19.1 C
Bistrița
sâmbătă, iulie 13, 2024

Președintele CJ Radu Moldovan: „Nu ne permitem să nu încheiem proiectele la timp! Suntem în ședință de câte ori e nevoie”

Prezent la Bistrițeanul Live, președintele Consiliului Județean Radu Moldovan a precizat că nu își permite să nu finalizeze la timp proiectele pe fonduri europene, pentru că instituția nu are resursele necesare să plătească penalizările presupuse. Așa se face că președintele CJ și reprezentanții instituției intră în ședință de câte ori este nevoie, pentru a evita blocarea proiectelor.

Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan a precizat la Bistrițeanul Live că va finaliza la timp proiectele cu fonduri europene și că nu are probleme cu constructorii la niciun proiect.

„Datorită unui număr mare de oameni, de la proiectanți la colegii mei din Direcția de Investiții și Drumuri Județene și cu un mare ajutor al constructorilor din județ, Consiliul Județean va încheia la timp toate proiectele derulate cu fonduri europene pe exercițiul financiar 2014 – 2020, care se încheie pe 31 decembrie 2023. Suntem în termene, mai avem 3 tronsoane de drum: Bistrița-Tărpiu – cu MIS Grup, Cușma – Satu Nou cu Frasinul și Șieu – Șoimuș-Budacu de Sus cu Îndemânarea. Sunt 3 companii care sunt în grafic”, a explicat președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan.

Acesta mai spune că instituția pe care o conduce nu-și permită să nu încheie un proiect la timp „pentru că neîncheierea unui proiect înseamnă costuri, penalizări foarte mari și noi nu avem resursele necesare de unde să plătim aceste costuri”.

Cum reușește Radu Moldovan să rămână în grafic cu proiectele în condițiile în care Primăria Bistrița riscă să dea înapoi Uniunii Europene sume importante din cauza nerespectării termenelor? Președintele Consiliului Județean spune că reprezentanții instituției sunt în ședințe cu constructorii și proiectanții de câte ori e nevoie:

„Nu am de reproșat niciunei companii cu care lucrez. Suntem toată ziua în ședință, de câte ori e nevoie, pe parcursul derulării unui proiect, cu drumuri județene, alunecări de teren și altele, apar foarte multe probleme pe parcurs, iar colegii mei sunt în permanență în contact. Le-am spus colegilor mei că nu există o variantă în care noi primim o solicitare de la un partener, de la un constructor, și să nu ne așezăm imediat la masă să rezolvăm”, a completat Radu Moldovan.

Emisiunea la care a fost prezent președintele CJ Emil Radu Moldovan o puteți urmări mai jos:

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Bucură-te de Asistența în caz de pană și avarie, de la Mercedes-Benz

Soluția pentru mobilitate Mobilo Cu Mobilo, ajungi la destinație. Cu Mobilo, ajungi la destinație. Soluția de mobilitate Mobilo...