-1.7 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 9, 2023

Președintele CJ Radu Moldovan: „Nu ne permitem să nu încheiem proiectele la timp! Suntem în ședință de câte ori e nevoie”

Prezent la Bistrițeanul Live, președintele Consiliului Județean Radu Moldovan a precizat că nu își permite să nu finalizeze la timp proiectele pe fonduri europene, pentru că instituția nu are resursele necesare să plătească penalizările presupuse. Așa se face că președintele CJ și reprezentanții instituției intră în ședință de câte ori este nevoie, pentru a evita blocarea proiectelor.

Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan a precizat la Bistrițeanul Live că va finaliza la timp proiectele cu fonduri europene și că nu are probleme cu constructorii la niciun proiect.

„Datorită unui număr mare de oameni, de la proiectanți la colegii mei din Direcția de Investiții și Drumuri Județene și cu un mare ajutor al constructorilor din județ, Consiliul Județean va încheia la timp toate proiectele derulate cu fonduri europene pe exercițiul financiar 2014 – 2020, care se încheie pe 31 decembrie 2023. Suntem în termene, mai avem 3 tronsoane de drum: Bistrița-Tărpiu – cu MIS Grup, Cușma – Satu Nou cu Frasinul și Șieu – Șoimuș-Budacu de Sus cu Îndemânarea. Sunt 3 companii care sunt în grafic”, a explicat președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan.

Acesta mai spune că instituția pe care o conduce nu-și permită să nu încheie un proiect la timp „pentru că neîncheierea unui proiect înseamnă costuri, penalizări foarte mari și noi nu avem resursele necesare de unde să plătim aceste costuri”.

Cum reușește Radu Moldovan să rămână în grafic cu proiectele în condițiile în care Primăria Bistrița riscă să dea înapoi Uniunii Europene sume importante din cauza nerespectării termenelor? Președintele Consiliului Județean spune că reprezentanții instituției sunt în ședințe cu constructorii și proiectanții de câte ori e nevoie:

„Nu am de reproșat niciunei companii cu care lucrez. Suntem toată ziua în ședință, de câte ori e nevoie, pe parcursul derulării unui proiect, cu drumuri județene, alunecări de teren și altele, apar foarte multe probleme pe parcurs, iar colegii mei sunt în permanență în contact. Le-am spus colegilor mei că nu există o variantă în care noi primim o solicitare de la un partener, de la un constructor, și să nu ne așezăm imediat la masă să rezolvăm”, a completat Radu Moldovan.

Emisiunea la care a fost prezent președintele CJ Emil Radu Moldovan o puteți urmări mai jos:

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...