11.5 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Povestea bistrițeanului specializat în inginerie aerospațială, care a creat o parcare smart pentru biciclete

Horea Toniuc, un tânăr de 27 de ani din Bistrița, a venit cu o soluție pentru cei care vor să își știe bicicletele în siguranță și să nu fie nevoiți să le care pe scări zilnic chiar și 3-4 etaje. Acesta a pus pe picioare o parcare inteligentă pentru biciclete, care poate fi operată cu telefonul. Deja două astfel de parcări sunt funcționale în Cluj-Napoca, iar bistrițeanul specializat în inginerie aerospațială nu vrea să se oprească aici.

Oameni de Cluj spune povestea lui Horea Toniuc, un tânăr de 27 de ani din Bistrița, pasionat de tehnologie și IT și specializat în inginerie aerospațială la University of Southampton din Marea Britanie.

Bistrițeanul a și profesat o perioadă în domeniu, la o companie cu sediul în Cluj-Napoca. Se ocupa de simulările structurale pentru compartimetnele de stocare din avioanele Airbus A 350. Acum, Horea lucrează la un start-up din Marea Britanie, pentru care face simulări mecanice pentru 3D printing.

De asemenea, bistrițeanul a pus pe picioare primele parcări securizate pentru biciclete. Ideea o coace încă din 2019, apărând dintr-o nevoie personală:

„Am început să lucrez la ideea aceasta cu parcările securizate pentru biciclete din 2020, dintr-o nevoie personală. Stăteam în Mănăștur, la etajul 5 și trebuia să îmi duc bicicleta pe scări în apartament, în fiecare zi, pentru că mergeam cu bicicleta la muncă. Atunci mi-a venit ideea și-am zis să o îmbunătățesc cu o aplicație, pentru a elimina și cheia fizică, pe care o poți rătăci ușor”, spune Horea Toniuc, pentru Oameni din Cluj.

Povestea Rastel.io, parcările securizate pentru biciclete acționate cu telefonul o puteți citi mai jos:

VIDEO: Cum arată „fortăreața” smart pentru biciclete! Creatorul său, un tânăr inginer aerospațial

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?