26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

Record de concedii medicale în pandemie! 7 milioane de lei au mers anul trecut doar pe concedii datorate Covid

La nivelul anului 2020, primul an de pandemie, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a plătit concedii medicale în valoare de mai bine de 50 de milioane de lei. Anul trecut, 7 milioane de lei au mers doar pe concedii datorate infectării cu Covid-19.

Potrivit directorului Casei Județene de Asigurări de Sănătate Szekely Vilhelm, recordul la suma totală plătită pentru concedii medicale a fost atins în 2020, primul an de pandemie.

„La nivelul anului 2020 am plătit mai bine de 50 de milioane de lei, în concedii medicale. Este cea mai mare sumă de când există Casa de Asigurări de Sănătate. Anul trecut am plătit 46 de milioane de lei. Efectiv am epuizat bugetul până la ultimul leu”, a explicat Szekely Vilhelm, prezent la Bistrițeanul Live, la Medicină pe Limba ta.

În 2020, primul an de pandemie, concediile datorate infecției cu Covid-19, a izolărilor și carantinelor au trecut de un milion de lei. Un an mai târziu, în 2021, sumă achitată pentru concediile medicale legate de Covid-19 a ajuns la 7 milioane de lei.

Practic, 10% din bugetul total al Casei Județene de Asigurări de Sănătate merge pe concedii medicale. Szekely Vilhelm spune că numărul de cereri pentru concedii medicale a crescut exponențial în ultimii ani, încă din-ainte de pandemie.

Emisiunea la care a fost prezent Szekely Vilhelm, directorul CJAS Bistrița-Năsăud o puteți urmări mai jos:

Un proiect Bistrițeanul.ro susținut de MedTotal – Policlinica Ta, tratamentul TOTAL pentru sănătatea ta.

MEDTOTAL – Bistrița, Str 1 Decembrie, Nr 30

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...