10.9 C
Bistrița
luni, martie 4, 2024

Resfințirea Bisericii Evanghelice – „eveniment de relevanță națională”. Sunt așteptați sași din Austria și Germania în număr mare

În prezentarea bugetului municipiului Bistrița pe anul 2023 de astăzi, primarul Ioan Turc a precizat că lucrările la Biserica Evanghelică sunt pe ultima sută de metri. Pentru resfințirea monumentului se pregătește un eveniment „de relevanță națională”, a anunțat edilul. Sunt așteptați un număr mare de sași bistrițeni, stabiliți în Austria și Germania.

Simbolul Bistriței, Biserica Evanghelică, își va deschide oficial porțile în luna mai, când este programat un eveniment ce va marca și resfințirea monumentului. Lucrările la Biserica Evanghelică sunt pe ultima sută de metri, a scos în evidență astăzi, primarul Ioan Turc, la prezentarea bugetului municipalității pentru anul 2023.

„Anvergura va fi mare, vom organiza o serie de evenimente. O să vă prezint public suita de evenimente pe care le-am agreat împreună cu Parohia Evanghelică. Urmează să avem și invitați de prim rang, oameni de cultură, cu siguranță un număr mare de sași din Austria și Germania. Practic va fi un eveniment de relevanță națională”, a declarat primarul Ioan Turc, la conferința de presă.

Evenimentul este programat la mijlocul lunii mai și va include concerte și simpozioane. Acesta se va desfășura în perioada 12-14 mai.

Ultima finanțare de care a avut parte Biserica Evanghelică a fost din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Valoarea sa ajunge la peste 21 de milioane de lei.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....