13 C
Bistrița
vineri, august 12, 2022

Revoltător: În loc să predea la catedră, profesorii din Bistrița au pierdut ieri ore întregi cu împachetatul testelor de salivă

Umilitor și revoltător! În loc să predea la catedră, profesorii din Bistrița au pierdut ieri ore întregi cu împachetatul testelor de salivă. La Colegiul „Liviu Rebreanu” asamblarea testelor s-a finalizat abia spre seară. Oana Andreea Săcălean, membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Nr 1, a răbufnit:

Testele au sosit în școlile din județ în timpul minivacanței de 1 Decembrie. Încă de la primele ore ale zilei de ieri, profesorii din județ au avut de prestat „muncă patriotică”.

Școlile au fost nevoite să-și cumpere pungi tip ziplock în care să aranjeze fiecare component al testului.

La liceele și școlile mai mici din Bistrița, asamblatul testelor s-a încheiat în jurul orei 14. Profesorii de la colegiile cu peste 2000 de elevi au avut de muncit însă până spre seară.

Consilierul local Oana Andreea Săcălean, membru în Consiliul de Administrație la Gimnazială 1, a răbunit ieri, semnalând haosul:

Afirmația domnului Ministru al Educației Sorin Cîmpeanu prin care susținea zilele trecute că nu este niciun haos legat de problema testelor de salivă dezasamblate, a fost practic contrazisă la Școala Gimnazială Nr. 1 Bistrița.

Concluzia a fost că asamblarea testelor de salivă generează haos în școli și nemulțumirea cadrelor didactice! 

În urma discuțiilor avute azi în Consiliul de Administrație la Școala Gimnazială Nr 1 Bistrița s-a concluzionat că:

1. Pentru a asambla 2600 de teste pentru elevii școlii (2 teste pentru fiecare elev) au fost necesare 4 ore de muncă și implicarea a 10 cadre didactice să asambleze testele! Iar acest lucru trebuie să se întâmple săptămânal! Profesorii sunt revoltați că trebuie să facă dânșii această treabă și consideră că datoria cadrului didactic este să predea, nu să asambleze teste!

2. În această săptămână au fost utilizați bani din fondul asociației de părinți pentru a se achiziționa cele 1300 pungi necesare ambalării testelor, iar de săptămâna viitoare săptămânal se vor achiziționa 1300 de pungi din fondul școlii, o cheltuială în plus pentru fiecare școală!

3. Cu siguranță asamblarea testelor de salivă de către profesori generează nemulțumiri în rândul profesorilor de la majoritatea școlilor. Ministrul Educației și al Sănătății ar trebui sa găsească o soluție rapidă ca să trimită teste asamblate în școli!”, a transmis consilierul local.

ARTICOLE SIMILARE

7 COMENTARII

 1. Pai dacă sunteți prosti si acceptați, ce sa va fac????
  La acest nivel sunteți voi, profesorii si aici vad ca ii aduceți si pe copii!!!!
  Suntem noua China!!!! Nici chinezii nu mai fac asa ceva si ei sunt 2 miliarde!!!!!
  Pai profesorilor, oamenilor culți ai tarii, voi nu știți ca orice produs neconform se returnează????
  Preferați sa sacrificați viitorul tarii si al generațiilor următoare decât sa aveți sânge in instalație si sa le trimiteți inapoi???? Pe motiv ca nu se pot folosi, neconformitate!!!!
  Sau va e frica de un pușcăriaș ca Botezatu????

 2. io cred ca nu mai trebuie sa facem atat tragedie din orice! daca ar fi fost platiti prost sau nu li s-ar fi respectat drepturile as mai zice….traim vremuri in care fiecare trebuie sa faca ceva nou, in plus uneori care ni se pare anormal sau exagerat. Dar nici nu putem sa tot batem din gura si sa vrem sa ni se ofere totul pe tava. Oricum ar fi fost, n-ar fi fost bine. Ce doamne se tot vaita unii si alti asa….de parca li s-ar fi cerut sa sara in cap! sunt vremuri de asa natura!!!! suntem absolut lipsiti de orice intelegere? au fost vremuri cand satateam la cozi ptr vata…si nu era atata tragedie. Parca li s-ar fi cerut sa sape transee. Era foarte bine daca acesti minunati dascali care se plang mereu mai nou, ar fi zis uite ptr binele comunitatii si al copiilor ne sacrificam o zi o dupa-amiaza, benevol, si facem lucrul acesta. VOLUNTARIAT! Asta daca vroiau sa fie un exemplu pentru cum ar trebui noi astialalti sa intelegem sa ne ajutam intre noi! dar nu….. hai sa ne plangem incontinuu ca nu e bine nimic, sa vina altii sa ne faca bla bla….

 3. Ei, na ! Ce să zic ?
  Au tras în jug domnii profesori ?
  Ce era așa de greu să facă ceea ce au făcut ?
  La urma urmei, nu se pot plânge că sunt cei mai năpăstuiți români. Așa că mai ușor cu pianul pe scări : ”revoltător” ?
  Dimpotrivă, de apreciat !

 4. A fi profesor nu înseamnă doar catedră. A fi profesor înseamnă să fii un exemplu și să te implici pentru binele copilului. Mi se pare că dascălii noștrii ae rezumă doar la cele 50 se minute de la clasă și nimic mai mult. Unde e puterea exemplului?
  De ce dramatizam, de ce nu transformăm o greșeală într-un exercițiu și un exemplu de AȘA DA, noi putem face ceva!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...