4.6 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 3, 2022

FOTO – Deputatul Robert Sighiartau, distins de Înaltpreasfințitul Andrei Andreicuț cu Crucea Transilvană

Astăzi, în cadrul slujbei de binecuvântare de la Biserica Sfântul Gheorghe din Sîngeorz-Băi, deputatul Robert Sighiartău a fost distins cu Crucea Transilvană de Înalt Prea Sfințitul Andrei Andreicuț.

Astăzi, de sărbătoarea Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, la Biserica Sfântul Gheorghe din Sîngeorz-Băi a avut loc slujba de binecuvântare a lucrărilor desfășurate până acum la lăcașul de cult. Prima Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înalt Prea Sfințitul Andrei Andreicuț, însoțit de un sobor de preoți.

Potrivit preotului paroh Paul Gavriloaie, lucrările au început în toamna anului 2019 li au fost finalizate anul acesta în mai.

În cadrul slujbei oficiate de Mitropolitul Ardealului, deputatul PNL Robert Sighiartău a fost distins cu Crucea Transilvană, una dintre cele mai importante distincții pentru mireni.

De asemenea, președintele Radu Moldovan a primit din partea parohiei o icoană, iar primarul orașului Sîngeorz-Băi Cătălin Bota a fost distins cu Ordinul Sfinții Martiri Năsăudeni. Deputatul Daniel Suciu a primit Ordinul Sfinții Martiri Năsăudeni, iar senatorul Vasile Dâncu Ordinul Episcop Nicolae Ivan.

Crucea Transilvană este cea mai înaltă disctinție oferită de Mitropolia Clujului pentru mireni. Deputatul Robert Sighiartău se numără printre puținii reprezentanți ai altor culte religioase care primește această distincție.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...