21.4 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Rombat pregătește medii de stocare pentru energia verde, pentru domeniul casnic și cel industrial

Într-o întrevedere cu premierul Nicolae Ciucă, reprezentanții companiei Rombat și-au prezentat planurile de viitor. Acestea includ medii de stocare pentru energia verde, atât pentru domeniul casnic, cât și pentru cel industrial.

Ieri, reprezentanții Rombat au avut o întrevedere, la Palatul Victoria, cu prim-ministrul Nicolae Ciucă. Producătorul bistrițean și-a anunțat intenția de a extinde și dezvolta capacitatea de producție a bateriilor bazate pe tehnologia Litiu-Ion.

Planurile includ medii de stocare pentru energia verde, atât pentru domeniul casnic, cât și pentru cel industrial. Compania aplică deja principiile de funcționare a economiei circulare, reușind anual să recicleze 24.000 de tone de baterii uzate, 98% din această cantitate fiind reintrodusă în ciclul de producție.

„Guvernul sprijină companiile care investesc în tehnologii care contribuie la susținerea producerii de energie verde și consolidarea securității energetice. Stocarea energiei verzi este esențială pentru a da o perspectivă de dezvoltare a soluțiilor precum instalarea de panouri fotovoltaice, utilă atât în gospodărie, cât și în uz industrial. Alături de investiția de un miliard de euro anunțată recent de AE Solar, care va transforma România în principalul producător de panouri fotovoltaice la nivel european, inițiativa companiei românești Rombat va genera o soluție integrată pentru energia verde, produsă local”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...