22 C
Bistrița
duminică, iunie 26, 2022

Rostul de dimineață: „Ai parcat ca un bou” @ Next Level. Un mesaj haios învelit în hârtie igienică

Să stăm strâmb și să judecăm drept. Să recunoaștem cinstit că nu este tocmai cea mai nerușinată parcare din Bistrița. S-au văzut altele și mai obraznice. Dar, de departe, avem de-a face cu cel mai năstrușnic mesaj. Însoțit, ca la un corespunzător nivel superior, și de un cadou: un sul de hârtie igienică…

Este deja desuet și insuficient să fotografiezi mașinile parcate aiurea prin oraș pentru a le posta pe grupul „Ai parcat ca un Bou”.

Mai nou, bistrițenii vigilenți își condimentează demersul cu inedite cadouri. Pe lângă mesajele dulci-amărui aranjate pe parbriz și „celebritatea” pe care le-o oferă pe paginile de socializare. 

A fost și cazul unui Renault, parcat alaltăieri pe trotuar, pe Odobescu, în apropierea clădirii Direcției Regionale de Statistică.

Bistrițeanul vigilent care a decis să dea o lecție usturătoare șoferului – și-a făcut timp să printeze pe o coală A4 un mesaj șugubăț… Ba, a făcut și un joc de cuvinte combinând inspirat numărul mașinii cu englezescul căprioară / cerb sau de-a dreptul capră – într-un limbaj colocvial specific traficului urban…

Colac peste pupăză, șoferul s-a trezit și cu un cadou: un sul de hârtie de igienică aproape nou. Tronând mefistofelic pe parbriz.

Cei care au trecut pe lângă mașină s-au cam distrat, au fotografiat, iar în final au și izbucnit în râs.

Șoferul a revenit din treburile lui, și – poate ușor iritat – și-a smuls hârtia igienică și foaia printată cu atâta trudă și le-a aruncat nepăsător în coșul de gunoi.

Fără să observe – spre distracția unora – că mesajul era în dublu exemplar, lipit nu doar pe parbriz. Ci și pe geamul din spate…

ARTICOLE SIMILARE

8 COMENTARII

 1. Sunteti rautaciosi. Stiti bine ca nu sunt locuri suficiente de parcare. Oricum, daca era in Cluj … ” hingherii de masini ” deja erau calare pe el, il ridicau si-l duceau la ” depozit „… Foamea de bani, inca n-a ajuns chiar ca-n Cluj, unde stau la ” panda ” efectiv, politzarii de la locala, impreuna cu ” hingherii ” … Ma, ordine… ordine si disciplina… dar ceea ce se itampla la Cluj deja este BATAIE DE JOC ! Se aude domule Boc … , poate va informeaza totusi cineva … opinia bistritenilor ? Una este cand exista locuri de parcare suficiente … si alta-i cand efectiv oamenii n-au unde parca, maiales daca nu sunt din Cluj si au treburi cu masina in zonele publice ( tribunale, judecatorii, spitale, scoli… etc… ) . Chiar am ajuns sa ne batem joc unii de altii …

  • Citeste corect legea, nu printre randuri. Atata timp cat nu exista un indicator sau marcaj pe acel trotuar, parcarea este interzisa. Poate sa ramana 5 m latime pe trotuar, nu este permis sa parchezi in acel loc dacs nu exista INDICATOR de parcare sau MARCAJ pe asfalt. Sper sa iti intre bine in cap legea asta (sunt chiar doua).

   • Ai dreptate la faza cu indicatoarele sau marcajele in cauza.
    Sa-ti intre si tie in cap ca nu vorbim doar de parcare (aia e altceva), legea spune „este interzisă ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate”. Deci si stationarea este interzisa, corect ?
    Daca tu crezi ca ala a parcat ca un bou, ia da o raita pe I.L Caragiale, Lupeni, Artarilor si ai sa vezi acolo bizoni in toata regula.
    Raman la parerea mea ca mister vigilante a dat cu mucii in fasole tura asta. Interesant, ce minte iti trebuie sa umbli cu sulul de hartie igienica dupa tine prin oras…Mare e lumea asta !

 2. Ala de a pus anuntul pe masina habar n-are de legislatia in vigoare. Vigilante vigilante dar in cazul asta esti doar un frustrat !
  NU tin partea boilor, imi vine sa le rup stergatoarele atunci cand blocheaza complet trotuarele dar in cazul de fata ai loc sa treci pe langa masina stationata chiar si cu un carucior pentru bebe.

  • Dudu sunt mai multe motive pentru care nu ai voie sau nu e normal sa parchezi pe trotuar. 1. Legea spune (aia cu 1 m la care va referiti toti) ca daca nu exista indicator de parcare sau marcaj de parcare in acel loc, este insterzisa parcarea. 2. Nu ti-as dori sa treci pe trotuarele distruse de masinile parcate, intr-o zi ploioasa si sa nu ai pe unde trece din cauza ca pavajul este distrus. Masina se parcheaza in locurile special amenajate pentru asta, daca nu exista te duci pana acolo unde exista. In caz ca te saturi de cautat iti iei frumos bicicleta sau mergi pe jos sa iti rezolvi problemele. Zi faina

   • Perfect de acord.Legea trebuie respectata nu discutată dar cu o paiață in loc de primar fiecare face cum îl taie capul Dezordine totala cu parcări și în sensul giratoriu.

   • Ti-am raspuns aici „Ai dreptate la faza cu indicatoarele sau marcajele in cauza.
    Sa-ti intre si tie in cap ca nu vorbim doar de parcare (aia e altceva), legea spune „este interzisă ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate”. Deci si stationarea este interzisa, corect ?
    Daca tu crezi ca ala a parcat ca un bou, ia da o raita pe I.L Caragiale, Lupeni, Artarilor si ai sa vezi acolo bizoni in toata regula.
    Raman la parerea mea ca mister vigilante a dat cu mucii in fasole tura asta. Interesant, ce minte iti trebuie sa umbli cu sulul de hartie igienica dupa tine prin oras…Mare e lumea asta !”
    100 % de acord cu tine !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...