4.1 C
Bistrița
marți, februarie 20, 2024

Rostul de dimineață: Capra tricoloră, printre blocurile din Bistrița

În anii trecuți se auzea „capra” bubuind din tobe și hăulind printre blocurile din Bistrița cu câteva zile înainte de Crăciun. În acest an, însă, s-au precipitat un pic lucrurile.

Actorii cu capra au apărut mult mai devreme. Ca un avertisment, costumați adecvat, conform tradiției: în foițe galbene, pantaloni de fâș roșu, trening, dungi tricolore…

Ca și capra, de altfel. Care a evoluat, la rândul ei, înregistrând subtile modificări genetice. În ton cu vremurile tulburi pe care le traversăm înghițing în sec… Acum și-a tras un impresionant brâu mov care cu siguranță este bun și folositor la ceva. 

Oamenii traversează agale străzile, fără niciun stres. Urează din toți bojocii, țopăie și sar în ritmul tobelor uriașe. Unii, mai pasionali. Alții – mai obosiți, cu o țigară în colțul gurii… Zgâindu-se prin vitrina magazinului cu pâine. Sau aruncând câte un mesaj către colegii de dincolo de stradă.

Urează de toate, pentru toți bistrițenii cu inima largă.

În poezia pe care o repetă la nesfârșit se infiltrează deja situații moderne, în ton cu vremurile tulburi pe care le trăim. Surprindem, în treacăt, cuvinte emoționante precum „voi părinți care aveți copii / faceți-le bucurii / săru’mâna, doamna mea / de urat v-am tot ura… bla bla blaaa / bla bla blaaa…”

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: