16.9 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

Rostul de dimineață: Capra tricoloră, printre blocurile din Bistrița

În anii trecuți se auzea „capra” bubuind din tobe și hăulind printre blocurile din Bistrița cu câteva zile înainte de Crăciun. În acest an, însă, s-au precipitat un pic lucrurile.

Actorii cu capra au apărut mult mai devreme. Ca un avertisment, costumați adecvat, conform tradiției: în foițe galbene, pantaloni de fâș roșu, trening, dungi tricolore…

Ca și capra, de altfel. Care a evoluat, la rândul ei, înregistrând subtile modificări genetice. În ton cu vremurile tulburi pe care le traversăm înghițing în sec… Acum și-a tras un impresionant brâu mov care cu siguranță este bun și folositor la ceva. 

Oamenii traversează agale străzile, fără niciun stres. Urează din toți bojocii, țopăie și sar în ritmul tobelor uriașe. Unii, mai pasionali. Alții – mai obosiți, cu o țigară în colțul gurii… Zgâindu-se prin vitrina magazinului cu pâine. Sau aruncând câte un mesaj către colegii de dincolo de stradă.

Urează de toate, pentru toți bistrițenii cu inima largă.

În poezia pe care o repetă la nesfârșit se infiltrează deja situații moderne, în ton cu vremurile tulburi pe care le trăim. Surprindem, în treacăt, cuvinte emoționante precum „voi părinți care aveți copii / faceți-le bucurii / săru’mâna, doamna mea / de urat v-am tot ura… bla bla blaaa / bla bla blaaa…”

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...