0.8 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Rostul de dimineață: Capra tricoloră, printre blocurile din Bistrița

În anii trecuți se auzea „capra” bubuind din tobe și hăulind printre blocurile din Bistrița cu câteva zile înainte de Crăciun. În acest an, însă, s-au precipitat un pic lucrurile.

Actorii cu capra au apărut mult mai devreme. Ca un avertisment, costumați adecvat, conform tradiției: în foițe galbene, pantaloni de fâș roșu, trening, dungi tricolore…

Ca și capra, de altfel. Care a evoluat, la rândul ei, înregistrând subtile modificări genetice. În ton cu vremurile tulburi pe care le traversăm înghițing în sec… Acum și-a tras un impresionant brâu mov care cu siguranță este bun și folositor la ceva. 

Oamenii traversează agale străzile, fără niciun stres. Urează din toți bojocii, țopăie și sar în ritmul tobelor uriașe. Unii, mai pasionali. Alții – mai obosiți, cu o țigară în colțul gurii… Zgâindu-se prin vitrina magazinului cu pâine. Sau aruncând câte un mesaj către colegii de dincolo de stradă.

Urează de toate, pentru toți bistrițenii cu inima largă.

În poezia pe care o repetă la nesfârșit se infiltrează deja situații moderne, în ton cu vremurile tulburi pe care le trăim. Surprindem, în treacăt, cuvinte emoționante precum „voi părinți care aveți copii / faceți-le bucurii / săru’mâna, doamna mea / de urat v-am tot ura… bla bla blaaa / bla bla blaaa…”

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...