22 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

Rostul de dimineață. Un cadou neobișnuit, pe o bancă în centrul Bistriței

Un cadou neobișnuit a fost lăsat zilele trecute pe o bancă, în centrul Bistriței, în apropiere de Biserica Evanghelică. O carte, mai precis. Dar cărți uitate sau lăsate pe bancă am mai văzut în Bistrița… Însă aceasta era una cu totul specială…

Era o biblie – căptușită în coperți din material rezistent. Cel mai probabil imitație de piele. Cu o margine neagră, o cruce aurie și un fermoar. Ca un caiet bun de scos în vremuri de restriște… Nu pierdută, nici uitată acolo, ci intenționat lăsată de vreun misionar – exact pentru cine ar fi putut avea nevoie de ea.

Văzând-o – așa stingheră și acoperită de roua dimineții – ne-am amintit de filmul în care Eli (interpretat de Denzel Washington), traversa o țară distrusă de o catastrofă, printr-un décor apocaliptic, pe un soare năucitor – încercând să salveze un text sacru. O biblie, căci avea și ea peste coperta de piele semnul crucii. 

Unul dintre tâlharii care stăpânea despotic și violent un orășel devastat de lipsuri își dorește cartea. Încearcă să-l convingă pe călător să-i dea cartea – conștient de puterile ei miraculoase. Și convins că cel care o citește, devine la fel de puternic precum ea. În ochii tâlharului – era o armă. Capabilă să convingă și să îngenuncheze mulțimi… O comoară care ar fi transformat sufletele din temelii… 

Dar asta se întâmpla în film. În zilele noastre, în realitate – lucrurile nu mai stau demult așa… Puțini își mai doresc să devină puternici citind o asemenea carte. Pe de altă parte, vorba unui clasic în viață – „nu toată lumea crede în Dumnezeu. Nu toată lumea crede în drepturile omului, nu toată lumea crede în naționalism, dar toată lumea crede în bani…” 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.