19.8 C
Bistrița
duminică, iunie 4, 2023

SUPER! Cele 5 școli speciale din județ vor avea parte de echipamente digitale și dotări de ultima generație

Consiliul Județean primește 7,4 milioane de lei pentru a-și dota cele 5 școli speciale aflate în subordine. Acestea vor avea mobilier nou, dar și materiale didactice și echipamente digitale și dotări de ultimă generație.

Consiliul Județean a prins o finanțare de 7,4 milioane de lei prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru a-și dota cele 5 școli speciale din subordine. Acestea vor fi dotate cu mobilier nou, dar și materiale didactice și echipamente digitale de ultimă generație.

În cadrul aceluiași proiect vor fi dotate cabinetele psihopedagogice din cadrul Centru Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud.

În total, vor fi dotate 5 laboratoare de informatică, două dintre ele fiind nou-înființate, vor fi dotate 80 de săli de clasă cu echipamente IT, 63 de săli de clasă cu mobilier, 4 laboratoare multidisciplinare.

De asemenea, vor fi dotate 5 săli de sport, 33 de cabinete de asistență psihopedagogică, multisenzorială, psihodiagnoză, logopedie și terapii alternative. Un atelier de practică va fi amenajat pentru 4 domenii de calificare profesională și va fi dotat cu echipamente IT și materiale didactice specifice.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...