-3.7 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Se reduce perioada de carantină și izolare pentru cei cu Covid și cei care vin din străinătate!

Autoritățile centrale au hotărât în urmă cu puțin timp să reducă perioada de carantină și izolare în care trebuie să stea cei infectați cu Covid, contacții lor, precum și cei care vin din străinătate.

Începând de mâine se reduce perioada de carantină și izolare. Sunt vizate persoanele infectate cu Covid, contacții lor, precum și pentru cei ce vin din străinătate.

Astfel, carantina se reduce de la 14 la 5 zile pentru persoanele care sunt vaccinate sau au trecut prin boala în ultimele 180 de zile.

Cei care nu sunt vaccinați vor sta în carantină 10 zile la revenirea dintr-o țară din zona roșie.

Cei care intră în contact cu o persoană cu Covid stau în carantină 5 zile dacă sunt vaccinați și 10 zile dacă nu sunt vaccinați.

Cei depistați pozitiv cu Covid stau în izolare doar 7 zile dacă sunt vaccinați.

Potrivit secretarului de stat Adriana Pistol – reprezentant al Institutului Național de Sănătate Publică – varianta Omicron care se răspândește momentan, are o perioadă de incubație mai mică.

Dacă după 5 zile persoana respectivă contact direct rămâne sănătoasă, șansele că ea să se mai îmbolnăvească sunt foarte mici.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Finanțele personale și copiii: Cum îi învățăm pe cei mici să gestioneze banii încă din primii ani de viață

Finanțele personale și copiii: Cum îi învățăm pe cei mici să gestioneze banii încă din primii ani de viață? Cele mai prețioase 3 decizii financiare pe care le puteți lua pentru cei mici sunt următoarele:

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...