14.6 C
Bistrița
vineri, iunie 14, 2024

VIDEO: În Secția de Recuperare a Spitalului Clinic Bistrița nu se poate lucra decât în echipă, afirmă dr. Lenuța Mureșan

Dr. Lenuța Mureșan, șeful secției de Recuperare din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Bistrița, a vorbit la emisiune Medicină pe limba ta despre importanța recuperării în viața unui pacient. 

Secția de Recuperare funcționează în locul fostului Hotel Krone, pe Grănicerilor. Are 60 de paturi, pe două nivele. Nu se poate lucra aici decât în echipă: sunt 15 asistente, 8 infirmiere, o îngrijitoare de curățenie și doi medici.

În baza de tratament, numită Laborator de medicină fizică și Recuperare, există două puncte de lucru: unul la Policlinică și unul pe Grănicerilor.

Laboratorul de Medicină Fizică și Recuperare are doi kinetoterapeuți, trei asistente balneofizioterapie și doi maseuri.

În Policlinică funcționează un cabinet de Recuperare Fizică cu doi medici, șase kinetoterapeuți și doi maseuri – a explicat dr. Lenuța Mureșan.

Avem o capacitate de 60 de paturi. Avem și un salon de izolare. În anumite condiții, unii pacienți cu viroze respiratorii, pot fi izolați. Aici există 30 de saloane cu câte două paturi, fiecare cu baie proprie. Pacienții se internează aici cu programare, uneori și pentru câte două săptămâni. Sunt făcute deja programări până în martie 2024”, a mai explicat dr. Lenuța Mureșan.

La secția de recuperare se tratează de regulă tulburările funcționale care pot apărea în urma unor afecțiuni neurologice (AVC), post-traumatice, chirurgicale, boli inflamatorii, boli degenerative specifice persoanelor în vârstă.

Scopul este să-l faci pe pacient să se reintegreze în societate, în câmpul muncii, să revină la activitatea pe care a desfășurat-o. Dacă nu e posibil, măcar să devină independent, să se poată îngriji singur”, a mai explicat dr. Lenuța Mureșan.

În 2013, aproape toată aparatura era expirată și nefuncțională. Acum aparatele sunt proaspăt achiziționate și acoperă toate nevoile.

Cum arată secția de recuperare, dar și alte detalii despre serviciile care se oferă aici – puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

Emisiunea „Medicina pe limba ta” este un proiect de educație pentru sănătate inițiat de Bistriteanul.ro și susținut de Policlinica MED TOTAL – Str. 1 Decembrie, Nr 30.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: