1.5 C
Bistrița
marți, noiembrie 28, 2023

VIDEO: În Secția de Recuperare a Spitalului Clinic Bistrița nu se poate lucra decât în echipă, afirmă dr. Lenuța Mureșan

Dr. Lenuța Mureșan, șeful secției de Recuperare din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Bistrița, a vorbit la emisiune Medicină pe limba ta despre importanța recuperării în viața unui pacient. 

Secția de Recuperare funcționează în locul fostului Hotel Krone, pe Grănicerilor. Are 60 de paturi, pe două nivele. Nu se poate lucra aici decât în echipă: sunt 15 asistente, 8 infirmiere, o îngrijitoare de curățenie și doi medici.

În baza de tratament, numită Laborator de medicină fizică și Recuperare, există două puncte de lucru: unul la Policlinică și unul pe Grănicerilor.

Laboratorul de Medicină Fizică și Recuperare are doi kinetoterapeuți, trei asistente balneofizioterapie și doi maseuri.

În Policlinică funcționează un cabinet de Recuperare Fizică cu doi medici, șase kinetoterapeuți și doi maseuri – a explicat dr. Lenuța Mureșan.

Avem o capacitate de 60 de paturi. Avem și un salon de izolare. În anumite condiții, unii pacienți cu viroze respiratorii, pot fi izolați. Aici există 30 de saloane cu câte două paturi, fiecare cu baie proprie. Pacienții se internează aici cu programare, uneori și pentru câte două săptămâni. Sunt făcute deja programări până în martie 2024”, a mai explicat dr. Lenuța Mureșan.

La secția de recuperare se tratează de regulă tulburările funcționale care pot apărea în urma unor afecțiuni neurologice (AVC), post-traumatice, chirurgicale, boli inflamatorii, boli degenerative specifice persoanelor în vârstă.

Scopul este să-l faci pe pacient să se reintegreze în societate, în câmpul muncii, să revină la activitatea pe care a desfășurat-o. Dacă nu e posibil, măcar să devină independent, să se poată îngriji singur”, a mai explicat dr. Lenuța Mureșan.

În 2013, aproape toată aparatura era expirată și nefuncțională. Acum aparatele sunt proaspăt achiziționate și acoperă toate nevoile.

Cum arată secția de recuperare, dar și alte detalii despre serviciile care se oferă aici – puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

Emisiunea „Medicina pe limba ta” este un proiect de educație pentru sănătate inițiat de Bistriteanul.ro și susținut de Policlinica MED TOTAL – Str. 1 Decembrie, Nr 30.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.

„Spărgătorul de nuci”, PREMIERĂ la Bistrița, în interpretarea elevilor Școlii de balet „Ovidiu Danci”

Îndrăgitul și cunoscutul spectacol de balet clasic „Spărgătorul de Nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski ajunge, pentru...