5.6 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

Șeful poliției: Bistrița-Năsăud e un județ sigur. Avem două zone mai… rău famate

Infracționalitatea la noi în județ a crescut în 2021, comparativ cu 2020. Șeful poliției bistrițene susține că Bistrița-Năsăud e un județ sigur. „Ar fi două zone cu infracționalitate mai mare…”, a declarat Lupșa.

Un raport al activității poliției bistrițene arată că infracționalitatea a crescut în 2021, comparativ cu 2020. Astfel, în 2021 s-a înregistrat o creștere a infracționalității de la 6480 la 6587 fapte.

 •  Infracționalitatea stradală sesizată înregistrează o creștere cu 26% privind infracțiunile de furt
  • furt de auto (+6)
  • furt din buzunare, poșete, genți (+10)
  • furt de componente din exteriorul auto (+6)
  • furt de plăcuțe de înmatriculare (+2)
  • infracțiunile de furt din auto (+7

Infracțiunile de tâlhărie, nefiind înregistrate infracțiuni de tâlhărie cu persoane mascate, arme de foc sau urmate de moartea victimei, au rămas la fel ca în 2020”, se arată în același raport al IPJ BN.

Dacă anul trecut au scăzut infracțiunile de lovire sau alte violențe, de la 1.206 la 1.108 (-98), infracțiunile de violare de domiciliu au crescut de la 55 la 56 (+1).

Faptele de amenințare au scăzut, de asemenea, fiind cu 26 mai puține decât în 2020, adică 335.

Cu toate acestea, șeful poliției susține că Bistrița-Năsăud este un județ sigur.

Adică putem umbla liniștiți pe stradă la orice oră, că nu ne dă nimeni în cap? Sau la ce vă referiți când spuneți că e sigur?”, au întrebat jurnaliștii.

Din punctul nostru de vedere, Bistrița-Năsăud este un județ sigur. Nu am avut probleme deosebite ca în alte județe, nici probleme majore de ordine și siguranță publică. Nu avem grupări infracționale care să aibă conflicte stradale. Cred că din acest punct de vedere suntem pe plus față de alte județe. Și eu zic că raportat la situația înregistrată la noi în cursul anului 2021 și la măsurile dispuse, județul este unul sigur. Dacă putem circula siguri pe stradă, depinde pe unde, dar raportat la evenimentele care s-au întâmplat în cursul anului 2021, eu zic că suntem un județ sigur”, a declarat comisarul șef Ovidiu Lupșa.

Sunt zone care sunt mai rău famate? Zone care se diferențiază de altele?”, au vrut să știe jurnaliștii.

Ar fi zona Viișoara și Rodna. Aici avem cele mai multe sesizări și intervenții. Dar nu am avut fapte grave care să necesite măsuri speciale. Iar când au fost probleme mai mari, de exemplu la Viișoara, au fost constituite și zone de siguranță publică unde au fost suplimentate echipajele care au patrulat în zonă și au fost aplicate și alte măsuri specifice pe perioade, bineînțeles, determinate”, a explicat Ovidiu Lupșa.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

 1. Nooo…m am speriat ca o sa spuneti ca sunt acele doua zone pe care le stie toata lumea doar politia nu se gandeste la astea…. adica zona primariei si a prefecturii cu consiliul judetean!!!

 2. Foarte bine a punctat acest dom. „Nu avem grupări infracționale care să aibă conflicte stradale.”
  Dar grupari nu a spus ca nu sunt, deci prin deductie logica, inseamna ca ele exista si domnul acesta are cunostinta de ele.
  Zilele trecute citeam despre soferi opriti in trafic si depostati ca au consumat substante ilegale. 61 la numar, in 2021 fata de 20 in anul 2020.
  Dar pentru el o fi sigur judetul, ca el are salariu mare, vila pe undeva unde e o zona mai selecta, si conform deductiilor logice ce pot fi facute din declaratia acestui domn, poate are si cunostinte diverse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: