11.4 C
Bistrița
duminică, septembrie 19, 2021

Senatorul Ioan Deneș: Actuala putere NU mai respectă legile în vigoare privind pensiile și alocațiile!

Senatorul Ioan Deneș a intervenit în dezbaterea din plenul Senatului, în legătură cu inițiativa legislativă privind Pensia moștenită.

Senatorul Ioan Deneș a subliniat în plenul Senatului că se aștepta să fi fost invitat la ședința în care Comisia de Muncă a dezbătut chestiunea Pensiei moștenite.

Aș fi oferit câteva explicații în calitate de inițiator. Cu siguranță, după aceste explicații, o parte dintre colegi ar fi votat altfel.

Argumentele din motivația raportului de respingere nu ar mai fi creat confuzie între pensia de urmaș, existentă deja în lege, și pensia moștenită pe care o propune această inițiativă”, a punctat senatorul Ioan Deneș. 

Ioan Deneș a acuzat actuala putere de faptul că „a făcut un laitmotiv din a respinge orice inițiativă legislativă care vizează legea privind pensiile publice sau alocațiile”.

Nici nu e surprinzător, dacă stăm să analizăm că de fapt nici legile în vigoare privind pensiile și alocațiile nu mai sunt respectate de actuala putere”, a mai spus senatorul Ioan Deneș.

Senatorul Ioan Deneș a atras atenția că pensia este proprietatea angajatului. Este dreptul lui. Și este normal ca această proprietate să intre sub aceeași incidență ca și drepturile aplicabile atunci când se transmit bunuri urmașilor legali sau moștenitorilor.

Pensia moștenită ar fi trebuit acordată moștenitorilor legali pentru o perioadă de 2 ani de zile din momentul decesului persoanei. Asta dacă decedatul îndeplinea stagiul complet de cotizare. Și dacă decesul a avut loc cu doi ani înainte de accesarea pensiei pentru limită de vârstă,

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...

FOTO: La Roser House ai lacul Colibița la picioare!

Lucrezi, alergi dintr-o parte în alta, și ai nevoie de un loc unde să te deconectezi....

Italtextil Sărata, Fan Curier Bistrița, Rombat și Leoni fac angajări! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Curier, Italtextil Sărata sau RCB Electro...