23.5 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

„Spărgătorul de nuci”, PREMIERĂ la Bistrița, în interpretarea elevilor Școlii de balet „Ovidiu Danci”

Îndrăgitul și cunoscutul spectacol de balet clasic „Spărgătorul de Nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski ajunge, pentru prima dată, la Bistrița. Acesta va fi interpretat de zeci de elevi ai Școlii de balet „Ovidiu Danci”, pe scena Centrului Cultural Dacia.

„Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski este un spectacol de balet clasic, cunoscut și îndrăgit de publicul larg. Urmărirea unui astfel de spectacol a devenit, în ultimii ani, un „ritual” de intrare în atmosfera sărbătorilor de iarnă.

Pentru prima dată, „Spărgătorul de Nuci” ajunge și la Bistrița, în luna decembrie. Pe scena Centrului Cultural Dacia vor oferi un spectacol inedit peste 80 de elevi ai Școlii de balet „Ovidiu Danci”. Aceștia învață la studiourile din județul nostru și din județul Suceava. Balerinii vor interpreta rolurile personajelor poveștii de Crăciun scrise de Ceaikovski, în adaptarea lui Marius Petipa și Lev Ivanov.

Biletele sunt puse deja în vânzare și sunt disponibile pe iabilet.ro și la Școala de Balet „Ovidiu Danci”.

Astfel, cei care îndrăgesc baletul și poveștile de Crăciun, magia, dansul și fulgii de zăpadă, sunt așteptați la Centrul Cultural Dacia în 8 decembrie, de la ora 18.00.

Locurile sunt limitate!

DETALII despre spectacolul de balet clasic „Spărgătorul de Nuci”:

„Spărgătorul de Nuci” are două părți. În primul act se prezintă povestea unei petreceri de Crăciun în casa bogată a familiei Stahlbaum. Misteriosul unchi Drosselmeyer sosește cu daruri pentru cei mici, printre care păpuși în mărime naturală și un spărgător de nuci pentru micuța Clara.

Fritz, fratele mai mic al Clarei, este gelos. Îi ia jucăria abia primită și o strică. Unchiul o ajută să-şi repare spărgătorul de nuci, iar Clara îl aşază cu grijă sub brad. Invitații pleacă și părinții o conduc pe Clara la somn. Noaptea, fetița se trezește să își ia jucăria nou-primită și observă cum toată casa se transformase: bradul căpătase proporții uriașe, spărgătorul de nuci prinsese viață și conducea o armată de soldăței de plumb, și ei treziți la viață, într-o luptă împotriva șoarecilor din casă.

Spărgătorul câștigă lupta cu ajutorul Clarei, iar jucăria de lemn se transformă acum într-un prinț chipeş ce o invită pe Clara într-un regat magic. Cei doi trec prin ținutul de zăpadă al fulgilor de nea și ajung în tărâmul dulciurilor, fiind întâmpinaţi chiar de Zâna Dulciurilor.

Actul al doilea al baletului evocă regatul feeric cu celebrele dansuri:

  • dansul spaniol – reprezentat adesea ca dansul ciocolatei
  • dansul arab – dansul cafelei
  • dansul chinez – dansul ceaiului
  • Trepak-ul – dansul rusesc/dansul acadelelor
  • Pastorala – dansul marțipanului
  • cunoscutul Vals al florilor

Toate aceste dansuri sunt completate de pas de deux-ul celor două personaje principale: Clara și Spărgătorul de nuci transformat în print.

Spectacolul se încheie cu momentul dimineții, când micuța Clara se trezește în patul ei și se întreabă dacă ceea ce s-a întâmplat a fost vis sau realitate…

Mai multe detalii despre spectacolul „Spărgătorul de nuci” puteți citi AICI.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: