-10.4 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

SPECTACULOS! Zona de agrement lac se transformă: va avea parc pentru câini zone de picnic și pentru yoga sau pilates

Municipalitatea are planuri mari pentru zona de agrement lac, lăsată în paragină în ultimii ani. Aceasta se va transforma grație unui proiect de 10 milioane de lei, care presupune amenajarea unui parc pentru câini, piste de biciclete și chiar o zonă pentru yoga, pilates sau jocuri de societate.

Potrivit unui memoriu depus de Primăria Bistrița la Agenția pentru Protecția Mediului, zona lac MHC urmează să se transforme total. Proiectul presupune inclusiv amenajarea unui pavilion multifuncțional cu săli care se pretează pentru yoga, pilates, jocuri de societate, conferințe sau terapie prin mișcare:

„Proiectul presupune demolarea construcțiilor existente pe sit și amenajarea exterioară a parcelei și contrucția unui pavilion multifuncțional. Pavilionul propus este compus din două corpuri de clădire, care cuprind funcțiuni de administrare și spații multifuncționale, formând un pavilion multifuncțional. Sălile multifuncționale se pretează, în funcție de dimensiunea lor la activități precum: conferințe, terapie prin mișcare, ore de yoga, pilates, concursuri jocuri de societate”, se arată în proiectul depus la APM.

Va fi amenajată inclusiv o zonă dedicată evenimentelor în aer liber și vor fi construite toalete automate exterioare. Proiectul are o valoare de 10 milioane de lei, iar perioada de implementare este de 24 de luni, adică doi ani.

Bistrițenii vor putea face grătare acolo, se vor putea juca cu câinii sau se vor putea plimba cu bicicleta.

 „Prin proiect se vor realiza spații verzi de petrecere a timpului în aer liber, cu zonă de parc de animale de companie și dresaj canin, zonă peisaj de joacă și mișcare pentru copii, zona verde, grădini perene și traee pentru bicicliști și piste de alergare, amplificând caracterul sportiv și de agrement al sitului”, se mai arată în proiect.

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...