Bistrița-Năsăud va avea 13 stâne montane și centre de colectare a laptelui și a fructelor de pădure

1
1309

Agenția Națională a Zonei Montane finanțează 13 stâne și centre de colectare a laptelui și fructelor de pădure în Bistrița-Năsăud, a anunțat ministrul Petre Daea, prezent la Bistrița la o întâlnire cu fermierii din județ.

În total, 165 de proiecte care vizează amenajarea de stâne montane și centre de colectare a laptelui sau fructelor de pădure vor fi finanțate de Agenția Națională a Zonei Montale. Dintre ele, 13 sunt în Bistrița-Năsăud, a anunțat ieri ministrul Agriculturii Petre Daea, prezent la Bistrița, la prezentarea  Planului Național Strategic 2023 -2027 „Caravana Cunoașterii”.

„Avem și noi interesul, au și ei dorința de a face ce trebuie, astfel încât ei să câștige și noi să ne bucurăm de rezultatul muncii lor prin punerea pe masa consumatorilor a produselor obținute în aceste zone, foarte valoroase și de bună calitate”, a precizat ministrul Agriculturii Petre Daea, la Bistrița.

O astfel de stână va fi amenajată în zona Sîngeorz-Băi, Grupul de Producători Sîngeorz-Băi primind 400.000 de lei pentru proiect și în zona Poiana Ilvei. Grupul de Producători de Lapte și Produse Lactate Poiana Ilvei a primit 150.000 de lei pentru materializarea unui astfel de proiect.

 

1 COMENTARIU

  1. stana ce se face cu 50000 lei si restul pe facturi fictive
    niste hotzi toti domnule
    am vazut o stana facuta din fonduri europene in care a fost bagat maxim 10000 euro si cand m-am uitat pe tabla cica 90 000 de euro!
    m-am uitat dupa helioport…dar nu era!!!!!!!!!nici metroul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.