20.2 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

Starea de alertă se prelungește de sâmbătă! E totuși mai… relaxată!

Autoritățile centrale au anunțat că de sâmbătă, 12 iunie, se prelungește starea de alertă. Există însă unele măsuri mai permisive. Una ar fi numărul nelimitat de participanți la o nuntă, cu anumite condiții.

Numărul de cazuri COVID este în scădere. Cu toate acestea, autoritățile au decis prelungirea Stării de alertă cu încă 30 de zile.

Noile măsuri intră în vigoare de sâmbătă, 12 iunie.

Principalele declarații ale șefului DSU, Raed Arafat:

  • Participarea la meciul din optimi de la EURO 2020, cu până la 50% din capacitatea Arenei Naționale. În cazul în care se depășește 75%, va fi permis doar accesul celor vaccinați împotriva Covid, care au trecut prin boală sau sunt testați.
  • Extinderea numărului de persoane care pot participa la nunți și botezuri la 200 în interior. Asigurarea unui spațiu de doi metri pătrați de persoană, cu condiția de a fi vaccinați, testați sau trecuți prin boală.
  • La evenimentele în aer liber aferente campaniei electorale pentru alegerile locale parţiale din 27 iunie pot participa maximum 1.000 de persoane.
  • Până la 1 iulie, se va face o analiză, și alte măsuri vor fi anunțate înainte de 1 iulie, dacă este cazul.

Referitor la nunți, Hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență subliniază că toți participanții trebuie să fie:

  • persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
  • persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore
  • persoane care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore
  • persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Totodată, la stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu se iau în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

Dacă în cadrul evenimentului nu sunt testate sau vaccinate toate persoanele participante, rămâne în vigoare regula cu 50 de persoane dacă evenimentul are loc în interior, și 70 dacă are loc în exterior.

Dacă evenimentul are loc în exterior, iar toți participanții sunt vaccinați sau testați anti-Covid, atunci poate participa un număr nelimitat de persoane.

Întreaga Hotărâre poate fi consultată aici:

Anexa-la-HCNSU-38-masuri

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...