11 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Starea de alertă se prelungește de sâmbătă! E totuși mai… relaxată!

Autoritățile centrale au anunțat că de sâmbătă, 12 iunie, se prelungește starea de alertă. Există însă unele măsuri mai permisive. Una ar fi numărul nelimitat de participanți la o nuntă, cu anumite condiții.

Numărul de cazuri COVID este în scădere. Cu toate acestea, autoritățile au decis prelungirea Stării de alertă cu încă 30 de zile.

Noile măsuri intră în vigoare de sâmbătă, 12 iunie.

Principalele declarații ale șefului DSU, Raed Arafat:

  • Participarea la meciul din optimi de la EURO 2020, cu până la 50% din capacitatea Arenei Naționale. În cazul în care se depășește 75%, va fi permis doar accesul celor vaccinați împotriva Covid, care au trecut prin boală sau sunt testați.
  • Extinderea numărului de persoane care pot participa la nunți și botezuri la 200 în interior. Asigurarea unui spațiu de doi metri pătrați de persoană, cu condiția de a fi vaccinați, testați sau trecuți prin boală.
  • La evenimentele în aer liber aferente campaniei electorale pentru alegerile locale parţiale din 27 iunie pot participa maximum 1.000 de persoane.
  • Până la 1 iulie, se va face o analiză, și alte măsuri vor fi anunțate înainte de 1 iulie, dacă este cazul.

Referitor la nunți, Hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență subliniază că toți participanții trebuie să fie:

  • persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
  • persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore
  • persoane care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore
  • persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Totodată, la stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu se iau în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

Dacă în cadrul evenimentului nu sunt testate sau vaccinate toate persoanele participante, rămâne în vigoare regula cu 50 de persoane dacă evenimentul are loc în interior, și 70 dacă are loc în exterior.

Dacă evenimentul are loc în exterior, iar toți participanții sunt vaccinați sau testați anti-Covid, atunci poate participa un număr nelimitat de persoane.

Întreaga Hotărâre poate fi consultată aici:

Anexa-la-HCNSU-38-masuri

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: