11 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

„Confuziile” din Studiul de Fezabilitate al saniei de vară, șterse cu buretele în câteva ore. Documentul a fost corectat rapid „din pix”

Consilierii locali ai municipiului Bistrița au primit o nouă variantă, corectată, a Studiului de Fezabilitate al saniei de vară pentru ședința ordinară de mâine. Practic, au fost doar înlocuite numele localităților și zonei unde urmează a fi materializat proiectul, fără a se pune problema calității documentului.

După cum scria și Bistrițeanul.ro AICI, firma care a realizat Studiul de Fezabilitate al saniei de vară din Wonderland a încurcat puțin localitățile. În loc de Bistrița, experții firmei au trecut Sibiu, iar în loc de Wonderland, locația unde urmează să se materializeze proiectul, apare Dealul Gușteriței.

Deși normal era ca proiectul să fie retras pe ordinea de zi pentru a fi reverificat studiul de fezabilitate, acest lucru nu s-a întâmplat. Au fost corectate greșelile din pix, iar proiectul a fost retrimis „corectat” consilierilor locali, pentru a fi discutat în ședința ordinară de mâine.

Problema este că numele localității și a zonei unde urmează să fie materializată investiția nu sunt singurele neconcordanțe din document. Studiul se contrazice și când vine vorba despre cât de periculoasă este zona. Astfel, într-o parte apare că amplasamentul este într-o zonă cu risc geotehnic crescut, iar în alta cu risc moderat.

Deși despre instabilitatea terenului din Wonderland se știa deja. Tocmai aceste probleme au făcut ca pârtia de schi să înghită an de an sume consistente pentru stabilizarea terenului.

Studiul de fezabilitate este documentație tehnico-economică, care ajută la conturarea unei investiții. Acest document prezintă capacitatea proiectului de a îndeplini anumite cerințe tehnice și prezintă informații ce susțin rentabilitatea investiției.

Sunt prezentate mai multe opțiuni și scenarii pentru beneficiar, costurile investiției, dar și durata de implementare.

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

 1. Cazaciocul și Mazurca,
  Pe pârtie joacă – Turca.
  Mazurca și Cazaciocul,
  Dreg cu grijă busuiocul
  Și-alți popi fac feștanie,
  Pentru bobsleigh-sanie.
  Prieteni – suiți pe Cocoș,
  Cu clăpari, bețe – galoși,
  Că vine Domnul Răducu,
  Și ne dă de-a durdulucu.

 2. Denumirea dealului nu trebuia corectata!
  In onoarea gusterilor care ne fura pe noi de peste 30 de ani merita sa se denumeasca un deal dupa ei.
  Ca si în neamul Soimarestilor, noi avem neamul gusterilor…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...