-5.3 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

Supermarket din Bistrița ÎNCHIS de Protecția Consumatorului

Un supermarket din Bistrița este închis de câteva zile, în urma unui control al Protecției Consumatorului. Este vorba despre Carrefour. În alte supermarketuri au fost închise doar anumite zone, unde au fost găsite nereguli.

Protecția Consumatorului a luat la puricat zeci de supermarketuri din țară în urmă cu câteva zile, iar în urma neregulilor găsite pe unul dintre ele s-a pus zăvorul.

Este vorba despre Carrefour, situat în apropierea autogării din Bistrița. Acesta este închis încă din 23 februarie. Clienții sunt informați de faptul că ANPC a dispus oprirea temporară, printr-un afiș lipit pe ușă.

Surse Bistrițeanul.ro spun că în toate supermarketurile au fost găsite nereguli, însă în unele au fost închise doar anumite zone.

Potrivit comunicatului de presă remis de ANPC, în 22 februarie au fost verificate 65 de unități la nivel național, aparținând lanțurilor de magazine: Mega Image, Penny, Profi, Cora, Auchan, Carrefour și Lidl, în toate fiind găsite nereguli.

Ziua s-a încheiat cu amenzi contravenționale în valoare de 772.000 de lei și-au fost închise 6 magazine. În 25 de unități au fost închise raioanele unde s-au găsit nereguli.

Gândaci mișunând prin magazine și carne cu mucegai…

Inspectorii au găsit produse expirate, cu insecte, carne cu mucegai, produse congelate cu muște și gândaci morți, gândaci vii mișunând prin magazine.

„Dintre cele mai frecvente abateri constatate de către echipele de control menționăm: comercializarea unor produse în afara termenului de valabilitate, comercializarea unor produse în afara datei durabilității minimale care prezentau insecte în ambalaj, comercializarea unor fructe și produse din carne cu modificări organoleptice evidente și urme de mucegai, comercializarea unor produse preparate în zona de gătire a magazinului fără informare asupra orei de producție, deși acestea aveau valabilitate două ore din momentul producției, utilizarea unui spațiu de expunere al produselor preambalate și congelate neigienizat, cu resturi de etichete, impurități mecanice, insecte moarte (muște și gândaci de bucătărie), prezența în sistemul de ventilație al vitrinelor frigorifire de expunere a produselor la vânzare a prafului în strat grosier, ruginei și vopselei exfoliate, utilizarea unor vitrine frigorifice cu rafturi care prezentau un grad avansat de uzură, depreciate, pătate, cu insecte moarte, resturi și reziduri alimentare, prezența în magazin a gândacilor vii, neconcordanță între prețul la raft și cel de la casa de marcat”, se arată în comunicatul de presă.

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Bravoooo !
    Intram acolo pentru singurul motiv ca aveau bere rece tot timpul 🙂
    Ignoram, ca un idiot, mizeria din jur, dezastrul de la vitrinele cu marfa proaspata si curatenia stabilimentului 🙂
    Mai bine mai tarziu decat niciodata lol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: