2.5 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Telciu spune adio furnizorului de apă Aquabis. Directorul Șandru avertizează că „nota de plată” va fi mare

Consilierii locali din Telciu au votat pentru ieșirea din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal, locuitorii comunei renunțând astfel la serviciile Aquabis. Această „mișcare” îi va costa scump pe telceni, amenință directorul Aquabis Ion Șandru.

Comuna Telciu este prima din județ care spune adio furnizorului de apă și canal, Aquabis. Zilele trecute, în Consiliul Local al comunei Telciu s-a votat ieșirea din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal. Problema este că prin această asociație se asigurau și investițiile necesare în zonă, investiții pe care acum trebuie să le suporte comuna.

Directorul Aquabis Ion Șandru avertiza de ceva vreme că „nota de plată” pentru această mișcare va fi mare. Asta pentru că comuna Telciu trebuie să înapoieze banii investiți de Aquabis în localitățile sale.

„Au avut ședință de Consiliu Local, au aprobat ieșirea din Asociația de Dezvoltare Intercomunitara Apă-Canal. Se lucrează la documentele prin care ei vor trebui să achite cheltuielile care s-au făcut pe proiectele de finanțare în localitatea Telciu. Din păcate vor trebui să suporte cotă parte din refacerea aplicației pe programul Infrastructura Mare, pentru că erau cuprinși cu un milion și ceva de euro pentru alimentare cu apă în localitatea Bichigiu, localitate componentă Telciu. Va trebui scoasă afară, nefiind parte din asociație nu pot să beneficieze de investiții.

A fost dorința cetățenilor. Vor trebui să înapoieze și banii la canalizare. Noi va trebui să anunțăm Direcția de Sanatate Publică că nu mai operăm acolo. Deocamdată apa trece prin stație, nu ne-am dus să închidem stația, ar trebui să închidem stația, vom vedea zilele următoare ce decizie mai luăm. Deocamdată se fac documentele pentru informarea Ministerului Fondurilor Europene, prin care s-au derulat investițiile”, a declarat directorul Aquabis, Ion Șandru, pentru As Tv.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...