14.9 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Telciu spune adio furnizorului de apă Aquabis. Directorul Șandru avertizează că „nota de plată” va fi mare

Consilierii locali din Telciu au votat pentru ieșirea din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal, locuitorii comunei renunțând astfel la serviciile Aquabis. Această „mișcare” îi va costa scump pe telceni, amenință directorul Aquabis Ion Șandru.

Comuna Telciu este prima din județ care spune adio furnizorului de apă și canal, Aquabis. Zilele trecute, în Consiliul Local al comunei Telciu s-a votat ieșirea din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal. Problema este că prin această asociație se asigurau și investițiile necesare în zonă, investiții pe care acum trebuie să le suporte comuna.

Directorul Aquabis Ion Șandru avertiza de ceva vreme că „nota de plată” pentru această mișcare va fi mare. Asta pentru că comuna Telciu trebuie să înapoieze banii investiți de Aquabis în localitățile sale.

„Au avut ședință de Consiliu Local, au aprobat ieșirea din Asociația de Dezvoltare Intercomunitara Apă-Canal. Se lucrează la documentele prin care ei vor trebui să achite cheltuielile care s-au făcut pe proiectele de finanțare în localitatea Telciu. Din păcate vor trebui să suporte cotă parte din refacerea aplicației pe programul Infrastructura Mare, pentru că erau cuprinși cu un milion și ceva de euro pentru alimentare cu apă în localitatea Bichigiu, localitate componentă Telciu. Va trebui scoasă afară, nefiind parte din asociație nu pot să beneficieze de investiții.

A fost dorința cetățenilor. Vor trebui să înapoieze și banii la canalizare. Noi va trebui să anunțăm Direcția de Sanatate Publică că nu mai operăm acolo. Deocamdată apa trece prin stație, nu ne-am dus să închidem stația, ar trebui să închidem stația, vom vedea zilele următoare ce decizie mai luăm. Deocamdată se fac documentele pentru informarea Ministerului Fondurilor Europene, prin care s-au derulat investițiile”, a declarat directorul Aquabis, Ion Șandru, pentru As Tv.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...