7.1 C
Bistrița
luni, septembrie 20, 2021

Terorizați de gălăgia și mirosul produs de găinile vecinilor, mai mulți bistrițeni cer primăriei să le interzică pe strada lor

Patru bistrițeni cer Consiliului Local să includă strada lor pe lista celor în care creșterea păsărilor de curte este interzisă. Este vorba despre două familii ce locuiesc pe strada Codrișor din municipiul Bistrița. Oamenii spun că nu mai pot suporta zgomotul și mirosul produs de cele 40 de găini din curtea pe care o împart cu vecinul lor.

Două familii din municipiul Bistrița au trimis o petiție către Consiliul Local și solicită includerea străzii Codrișor pe lista celor unde creșterea păsărilor de curte este interzisă. Consiliul Local va analiza cererea lor în ședința de joi.

Creșterea păsărilor de curte  a devenit atât de deranjantă, încât i-a pus pe aceștia în situația de a anunța inclusiv Poliția Locală, care i-a aplicat crescătorului de găini o amendă de 3.000 de lei.

”Facem precizarea că, această activitate este producătoare de foarte mult zgomot și generează un miros absolut insuportabil având în vedere lipsa normelor de igienă pe care nu înțelege să le respecte (…) Excrementele găinilor sunt împrăștiate în grădină, iar când acestea sunt lăsate în libertate produc foarte multă mizerie în grădina comună, pe balansoar și în foișor.”, spun inițiatorii, în motivarea petiției.

Reamintim că în 2009 consiliul local a luat o hotărâre prin care se interzice creșterea păsărilor de curte și a iepurilor în centrul istoric, pe strpăzile B-dul Republicii, Bistricioarei, Vasile Conta, Parcului, Alexandru Odobescu și Gării.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

 1. hotarare de consiliu local .. i-auzi .. exista interes pt. 2 familii?
  votez pentru sancțiuni aspre împotriva stăpânilor de câini zgomotoși
  100 decibeli non stop de dimineața până seara cum vă sună?
  ( floare la ureche )

 2. Vecini răi,deci nu mai suporta mirosul de găini,ce să domnit lumea,au uitai ca de la țară au pornit,oare noi care stam ,la sat cum putem suporta mirosul,și nu suntem deranjați

 3. Mai ” Moldovane ” … Bistrita… nu-i Orosfaia, sau Poiana Ilvei… Cine vrea sa tina animale de casa, indiferent de care, n-are decat sa se duca la tzara, asa de unde se ‘trage ” sau aiurea unde o vrea. Nu ne apucam amu sa ‘spurcam ” cu putoarea si duhoarea tip ‘ Ferma IAS „… orasele si municipiile ca asa vor ei cio.mar.lanii veniti aici . Ar trebui cu desavarsire interzis a se creste animale de casa inafara fermelor autorizate si asistate meduco-veterinar cu program permanent … nonstop , extravilan total si fara exceptie . Ne miram de ce tot felul de boli si epidemii ne macina pe zi ce trece…
  Asa ca voi ” iubitorii de ursi ” si ” iubitorii de animale de gospodarie agricola ” … n-aveti decat sa va mutati inapoi de pe unde ati ” aciuat ” prin municipiile si orasele ” patriei ” .
  Asa este pe strada Agronomului din Unirea un astfel de ” cntza.ran ” care-si spurca vecinii cu duhoarea de la vitele pe care le are, cu grajd construit alandala si fara sa respecte nici o disciplina in constructie ori hotarare de consiiu local ( fara platoforma ptr gunoi si fara fosa regulamentara … lichidele deversandu-le in panza freatica ) , de vecinilor le vine sa-si ia lumea in cap din cauza astuia, fara ca autoritatilor sa le pese, ptr ca ” ie multi si voteaza ” . Nu locuiesc in aceasta zona, dar am prieteni care permanent se plang de acest aspect si apreciez ca toti acestia ar trebui redirectionati INAPOI LA TZARA DE UNDE AU VENIT , daca nu sunt in stare sa traiasca si sa convietuiasca la oras , dupa regulile de ordine si igiena medico-sanitara si veterinara impuse de lege .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...

FOTO: La Roser House ai lacul Colibița la picioare!

Lucrezi, alergi dintr-o parte în alta, și ai nevoie de un loc unde să te deconectezi....

Italtextil Sărata, Fan Curier Bistrița, Rombat și Leoni fac angajări! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Curier, Italtextil Sărata sau RCB Electro...