8.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

Imaginație bogată la traficanții de droguri: Arme neletale, modificate și folosite ca arme letale

Potrivit procurorilor DIICOT, traficanții de droguri au ajuns inclusiv să modifice artizanal arme neletale, pe care le folosesc pe post de arme letale. Aceștia confirmă și o altă practică a traficanților de droguri: oferă mostre gratuite de droguri tinerilor și adolescenților pentru a-i atrage în capcană și a le crea dependența.

Într-un comunicat de presă, DIICOT precizează că a trimis în judecată un bărbat din Bistrița-Năsăud pentru un buchet de infracțiuni, în două dosare penale: de la nerespectarea armelor și munițiilor, uz de armă fără drept, violare de domiciliu, amenințare sau trafic de droguri de risc.

Printre abilitățile dezvoltate de individ se numără modificarea artizanală a unei arme neletale și transformarea acesteia în armă letală.

Procurorii confirmă o practică a traficanților de droguri. Ei oferă, în special la petreceri, mostre gratuite de droguri, pentru a-i atrage pe consumatori și a le crea dependență.

„În cauză s-a reţinut că, în perioada 2021 – mai 2022, inculpatul a deţinut, fără drept, o armă letală, obţinută în urma modificării artizanale a unei arme neletale, pe care a utilizat-o (executând foc) în patru ocazii diferite, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale. De asemenea, în perioada iunie 2021 – aprilie 2022, a porţionat în vederea vânzării şi a comercializat/ a oferit cu titlu gratuit canabis şi pastile de ecstasy consumatorilor din judeţul Bistriţa Năsăud (18 acte materiale). În aceeaşi perioadă, acesta a deţinut pentru consum propriu droguri de risc şi de mare risc”, precizează procurorii DIICOT.

În cel de-al doilea dosar, în care individul a avut un partener, infracțiunile sunt trafic internațional de droguri de mare risc, deținere de droguri, trafic de persoane și conducere fără permis.

„Cu privire la comiterea infracţiunii de trafic de persoane, s-a reţinut că, în perioada mai – iulie 2021, ambii inculpaţi au obţinut sume de bani din exploatarea sexuală a unei persoane vătămate, pe care au recrutat-o prin inducere în eroare (metoda loverboy) şi au adăpostit-o în vederea obţinerii de beneficii materiale din practicarea prostituţiei de către aceasta”, au mai adăugat anchetatorii.

Foto: Arhivă

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.