15.7 C
Bistrița
joi, iunie 13, 2024

Firul tragediei din Colibița: DE CE s-a scufundat hidrobicicleta, trăgând un tânăr după ea

O tragedie a avut loc sâmbătă la Colibița. O hidrobicicletă s-a scufundat în lac, trăgând un tânăr după ea. CARE este motivul și firul evenimentelor:

Mihai, Adelin și David, trei tineri din județul Mureș, cu vârste între 18 și 22 de ani, au vrut să se distreze un weekend la Colibița. Au închiriat o cabană iar sâmbătă, vremea fiind plăcută, au decis să se avânte pe lac.

Din nefericire, ceea ce s-a întâmplat ulterior a șocat întreaga țară. Hidrobicicleta s-a răsturnat, iar Mihai este de negăsit. Acesta, conform prietenilor săi, nici nu știa să înoate.

FOTO/VIDEO – COLIBIȚA: Trei tineri au căzut de pe hidrobicicletă în lac! Unul este de negăsit

Conform martorilor, cei trei tineri din localitatea Sânpaul s-au aventurat cu hidrobicicleta pe lac îmbrăcați sumar, fără vestă de salvare sau vreun alt echipament de protecție.

În ciuda eforturilor depuse de efectivele de salvatori și a echipamentelor folosite, trupul tânărului și hidrobicicleta se află încă în apele lacului Colibița.

VIDEO Tânărul dispărut în Colibița, căutat cu sonare. Imagini cu tinerii, după ce s-au răsturnat cu hidrobicicleta

Răzvan Cerceja, directorul ADI Turism Bistrița-Năsăud: TREBUIE tras un semnal de alarmă

Directorul ADI Turism BN a explicat CUM au ajuns tinerii să treacă prin această tragedie.

Erau cazați la o cabană. Și sâmbătă, fiind o zi plăcută, cu aproximativ 6 grade, au vrut să se avânte pe lac. Au coborât până pe mal și acolo au găsit, pe margine, o hidrobicicletă.

Îmbrăcați sumar, fără veste și fără nicio măsură de protecție sau de ajutor, s-au urcat pe hidrobicicletă și s-au avântat pe lac. Deci au luat-o fără a cere voie, găsind-o pe marginea lacului.

Problema e că hidrobicicleta era „depozitată” fără acel dop de golire a apei. Dopul respectiv era scos, deoarece așa se păstrează hidrobicicletele în sezonul rece.

Ei nu au știut, s-au avântat pe lac, iar hidrobicicleta a început să ia apă, tot mai mult. Mai ales că ei s-au și zgâlțâit. Când apa a ajuns la flotoare, hidrobicicleta s-a scufundat. Iar mai departe știm ce s-a întâmplat..,”, a explicat Răzvan Cerceja pentru Bistrițeanul.ro.

Acesta a subliniat că trebuie tras un semnal de alarmă.

Din nefericire, trebuie făcute niște reglementări. Trebuie trase niște semnale de alarmă.

În primul rând, în ceea ce privește ambarcațiunile ce pot fi folosite pe lacul Colibița, există o singură reglementare: să nu fie cu motor termic. Dar Doamne ferește să se întâmple ceva când se merge pe lac cu ambarcațiuni mai mari…

Apoi, hidrobicicletele, bărcile NU ar trebui depozitate pe marginea lacului. Că uite ce se poate întâmpla. Da, nu ar fi trebuit să o ia, dar au luat-o, și uite ce s-a întâmplat. Deci ambarcațiunile care sunt depozitate, ar trebuie depozitate într-un loc sigur, nu lăsate pe marginea lacului.

Și bineînțeles, nu e voie să se avânte pe lac fără o vestă, măcar, fără o măsură de protecție!

Turistul trebuie protejat! Turistul trebuie pus în siguranță, de aceea trebuie luate toate măsurile necesare și făcute reglementări clare cu privire la avântarea cu ambarcațiuni pe lac. Turistul profită, așa că trebuie date reglementări clare. Altfel, vom vedea tot mai multe astfel de tragedii!”, a concluzionat Răzvan Cerceja.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

 1. Proprietarul hidrobicicletelor avea toate avizele necesare pentru a le folosi pe lac?Cred că avea și obligații!!!Le-a respectat pe deplin?Punctul de vedere al”șăfului turismului din județ”o cam”scaldă”pri-vind responsabilitățile!Întrebați proprietarul hidrobicicletelor ce trebuia să facă.Ar fi interesant de aflat!

 2. Corect, domnule Biriș !
  O scăldăm pân-o albim și se mai îneacă cineva, dar nu înlăturăm cauzele.
  Probabil că există o reglementare care prevede cum se păstrează ambarcațiunile private și ce măsuri se iau în privința lor pe timpul conservării la mal.
  Cineva trebuie întrebat și văzut dacă numai mortul este de vine sau mai sunt și alte cauze.

 3. Da!Se vor face cercetări.Era bine să nu fi existat nici o posibilitate
  de a se întâmpla o astfel de tragedie!”Prevederea este mama înțelepciunii”,dacă are cine s-o facă! Dacă nu,”merge și așa!”fără procedură! 🤗

 4. EDUCAȚIA!!! Mămică și tăticul pune în puiul de om parte din valorile (necazurile), prin care au trecut. Copilul care mai inainte de-a miji ochii dimineața e pus la rugăciune de mic, va pricepe că viața e unică. Dumnezeu să ierte sufletul lui…

 5. Vedeti , asta inseamna sa fii taran ,dar se mai intimpla si la case mai mari de pilda Premierul Ungariei a patit la fel cind i s a scufundat barca n avea vesta de salvare si a avut noroc cu un innotator bun care l a scos la mal Pleci in plina iarna pe lac fara vesta de salvare , sa inteleg ca, nici nu stia sa inoate si poti intra in hipotermie in apa aceea rece .La fel cei care inchiriaza aceste biciclete ar trebui sa fie obligati sa le asigure veste de salvare. Iresponsabili si de o parte si de alta !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: