11.5 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Turc: Ne apucăm de asfaltat TOATE străzile, în curând! Nu mai târziu de 15 martie!

Consilierii locali i-au atras atenția primarului, azi, cu privire la starea drumurilor din oraș. ”A fost o iarnă grea. Vom începe un program de asfaltare a TUTUROR străzilor, în curând. Dar nu mai târziu de 15 martie” a promis Ioan Turc.

Astăzi, în ședința de Consiliu Local, consilierii au ridicat problema ”gropițelor” bistriței.

Ce se întâmplă cu strada C.R Vivu, asfaltată de curând, care DEJA e toată gropi? Care e garanția lucrărilor? Se va sancționa firma care a făcut lucrările?”, a întrebat Nicolae Pavelean.

Aveți în plan lucrări de reparare a străzilor din oraș? Deja sunt extrem de multe și pot duce la accidente. Există un plan de lucru?”, a întrebat și Ștefania Stere.

„Într-adevăr există foarte multe cratere. Nu au mai fost de multă vreme așa de multe. Care este calendarul lucrărilor?”, a intervenit și Radu Elisei.

Lucrările de asfaltare încep cât de curând – promite Turc

În legătură cu strada C.R Vivu, dar și cu Avram Iancu, acele străzi vor fi refăcute, INTEGRAL, de firmele care s-au ocupat de lucrări. Costurile vor fi suportate din buzunarul firmelor. Da, a fost o iarnă grea, dar asta nu e o scuză pentru lucrările nou executate. Deci firmele vor fi obligate să refacă TOATĂ strada, nu peticit, plătind din buzunarul lor”, a fost răspunsul primarului pentru Pavelean.

În ceea ce privește celelalte străzi, se va interveni PE TOATE.

Avem un plan de a interveni pe TOATE străzile. Am cerut celor de la DSP să facă o lotizare, ca să se intervină sistematic. A fost o iarnă grea, am aruncat multă sare și e de înțeles. Dar, de îndată ce vremea ne va permite, ne apucăm de asfaltat. Nu mai târziu de 15 martie. Dar de exemplu, se anunță ninsori duminică. Deci trebuie să așteptăm să se mai încălzească. Vrem să facem lucrări de calitate. Dar ne pregătim”, a promis Ioan Turc.

Acesta a explicat că va fi un cost enorm, dar lucrările sunt obligatorii.

Se va cumpăra un utilaj pentru a înlocui… sacul

Administrația locală vrea să cumpere un utilaj cu care să poată interveni și iarna.

E rușinos ca în secolul 21 să torni mixtură cu sacul și să sari pentru a tasa mixtura într-o groapă. Dar asta am găsit în primărie, asta am folosit. Vrem să cumpărăm un utilaj pentru asfaltarea acestor gropi pe timp de iarnă”, a explicat Ioan Turc.

Municipalitatea a achiziționat și o stație proprie pentru producerea e mixtură asfaltică, pe care o va folosi la asfaltările ce încep în această primăvară.

ARTICOLE SIMILARE

7 COMENTARII

 1. …nu mai bine lasati sa treaca criza din Ucraina?
  ….de ce va grabiti?
  ..sa terminam cu rusii sa stim starea drumurilor din Bistrita si dupa aceea sa ne apucam de strazi?
  …de ce sa lucram de doua ori?
  …asa fac oamenii gospodari… vara fac sanie si iarna…o pun pe foc!!!
  PS: niste prosti care ne fac pe fata….strazile vor fi idem si la fel!!!

 2. Cine îl mai crede pe acest primar incapabil?! Plimbări , chefuri și viață de lux , atât știe el. Vine în primărie doar în vizită în rest plimbări, plimbări.

 3. Daca le faceti ca si cele asfaltate anul trecut mai bine nu le faceti! Tudor Vladimirescu asfaltat anul trecut in bataie de joc, atunci am mai scris un comentariu ,referitor cum se turna asfalt pe mocirla-noroi fara sa faca terasament ca lumea! Se si vede tot este distrus,crepat lasat. Ne batem jocde noi, de bani nostri, facem lucruri de mantuiala, De ce nu raspunde nimeni de aceste lucrari. La noi lozinca este „las cai bine si asa„ si o luam de la capat,cheltuim bani aiurea. Daca in ani 80 Mureseni ne invidiau ce oras frumos avem acuma ne putem mandri ce oras murdar avem! Am ramas uimit de nepotica de 7 ani venind de la scoala mi-a zis ca deja s-a saturat de orasul acesta murdar, peste tot este mizerie si masini pe trotuare,si pe zi ce trece tot mai urat. Va rog fiti mai gospodar , mai exigent,si cascativa ochii la cea ce faceti cu bani publici.

 4. Turc un incompetent la fel si Hangan si Stan,ăștia trăiesc în lux își angajează consilieri habarnisti si rude pe posturi călduțe, ar trebui să strângem semnături si sa ii demitem pe nulitatile astea care au distrus orașul,bine macar ca partidul asta de hoti vă dispărea din istorie.

 5. Domnule Ioan Turc ,
  Ne-ați demonstrat practic că nu investiți în Bistrița , promisiunile sunt doar la nivel teoretic .
  BISTRIȚENII SUNT NEMULȚUMIȚI DE ȘOSELELE DEZASTRUOASE !!!

 6. La cat am urat guvernarea PSD, cu partii fanteziste si alte idiotenii, trebuie sa recunosc ca stia care sunt la putere azi HABAR nu au ce sa faca.
  Suntem blestemati pe bune ? Ce pacate avem de ispasit de ne blesteama D-zeu cu panarame de felul asta ????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?