7.1 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

Turc: Orașul e sufocat! Prin august vom vorbi și de termenele pentru lucrările la Linia Albastră!

Urmează deschiderea unui nou șantier în Bistrița. Linia Albastră ar veni ca o alternativă la traficul greoi. „Bistrița e sufocată… Dar numai prin august vom putea vorbi de termene!”, a declarat Ioan Turc.

În campania electorală, Ioan Turc – pe atunci candidat la fotoliul de primar – promitea o alternativă rutieră care să lege Wonderland de Sărata.

În august 2021, consilierii locali au votat alocarea a DOUĂ milioane de lei pentru documentația tehnico–economică a „Liniei Albastre”.

Vom avea și Linie Albastră de transport! DOUĂ milioane de lei, numai hârțogăria de început:

După aproape un an de zile, mai exact în iunie 2022, municipalitate a anunțat organizarea licitației pentru atribuirea serviciilor de realizare a documentației tehnico-economice aferente proiectului.

CE ar urma să se facă pe acest traseu, recitiți aici:

CE se va realiza pe traseul ”Viișoara – Wonderland”, pe lângă ștrandul Codrișor! Documentația – 2,4 milioane lei

Când începe șantierul? Prin iulie-august aflăm

Conform primarului, Linia Albastră ar fi o variantă de decongestionare a traficului, Bistrița fiind sufocată. Totodată, crearea acestui „coridor de mobilitate” ar duce și la noi posibilități de construire parcări, creșe, locuințe.

Deocamdată discutăm despre proiect. Deocamdată suntem în faza de proiect. Cel mai probabil undeva în vară vom putea să discutăm mai aplicat despre termene. Undeva în iulie – august. Dar ceea ce e important de știut este că NU discutăm despre o fata morgana.

Discutăm despre un proiect care urmează să fie finanțat – și îi asigur pe locuitorii municipiului de acest lucru! De aceea, practic, lucrăm la documentație. Suntem încrezători că vom veni cu o soluție pentru o alternativă la circulație, iar pe de altă parte pentru extinderea suprafețelor viabilizate, atractive, pe care se poate construi, pe care se poate investi. Discutăm despre locuințe, activități economice, activități sociale. Că Bistrița e sufocată.

Și nu e sufocată numai din cauza șantierelor. E sufocată pentru că așa a fost construită. Deficitul de spații pe care poți construi o parcare, o școală este extraordinar de mare. Ca și efortul de a identifica un petec de pământ ca să construiești o creșă sau o parcare mare”, a declarat Ioan Turc la As-TV.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Deocamdată: vom face,vom vedea,vom începe vom,vom și tot așa! Totul la viitor! Care viitor? Apropiat, îndepărtat?!!! Câți oare dintre noi,, vom,, mai trăi să vedem aceste,,VOM ,,? Omu ăsta are probleme la etaj! Cum deschide gura cum mai pică o țiglă de pe casă! Ăsta trăiește în altă galaxie! Om fi noi turci și nu îl înțelegem?!!!Iarta-l Doamne că nouă ni sa acrit !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.