8.9 C
Bistrița
luni, octombrie 3, 2022

VIDEO – Cum vrea Primăria Bistrița să facă economie la curent: reduce timpul de funcționare al iluminatului public

Primăria Bistrița vrea să facă economie la curent. Astfel, ia în calcul mai multe variante. Una ar fi să reducă timpul de funcționare al iluminatului public. ”Nu stingem becurile pe toată durata nopții…” a explicat Ioan Turc.

În cadrul unei conferințe de presă, primarul Bistriței a explicat că se caută soluții pentru reducerea costurilor cu energia electrică.

”Ne preocupă acst lucru și lucrăm la un set de măsuri pentru reducerea costurilor pentru iluminatul public, a spațiilor publice!” a explicat Ioan Turc.

Una dintre măsuri ar fi reducerea timpului de funcționare a iluminatului public.

”Nu putem opri iluminatul public pe toată durata nopții. Că vedeți că sunt nemulțumiri în zonele unde sunt probleme cu iluminatul public. Dar ar fi o variantă să îl pornim cu o oră mai târziu și să îl oprim cu o oră mai devreme” a declarat primarul Bistriței.

Ioan Turc a explicat că există deja zone în care intensitatea iluminatului public se schimbă în funcție de ore/trafic, și că se ia în calcul telegestiunea.

Mai multe despre acest subiect, în video de mai jos:

Municipalitatea ia în calcul inclusiv realizarea unui câmp de panouri fotovoltaice în Ghinda, pe o suprafață de 100 ha.

VIDEO – Turc: Câmp cu panouri fotovoltaice, pe 100 de hectare, în parteneriat cu Spitalul Județean

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.