14.8 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 10, 2023

VIDEO – Începe anul școlar: Jumătate din profesori sunt vaccinați!

Anul școlar va începe în curând. Conform autorităților județene, jumătate din profesori sunt imunizați. Se anunță totuși campanii de vaccinare atât pentru cadrele didactice cât și pentru elevi.

În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, șefa DSP BN a prezentat situația vaccinării la nivelul județului nostru.

Aceasta a subliniat faptul că, în mare parte, vaccinarea ”s-a mutat la medicii de familie„.

Așteptăm un feedback de la Inspectoratul Școlar pentru a vedea ce profesori doresc să se vaccineze acuma, înainte să înceapă școala. Noi vom organiza un centru special de vaccinare dacă e nevoie. Încercăm să mai discutăm și cu părinții, pe grupurile de părinți, pentru a le răspunde la întrebările pe care le au legat de vaccinare, pentru a-i convinge să-i lase pe copii să se vaccineze” a explicat Anca Andrițoiu.

Șefa DSP a mai spus că în mediul rural vor folosi cabinetele medicilor de familie.

Astăzi, în județul nostru, avem aproximativ 50 la sută din cadrele didactice vaccinate. Și numărul lor cred că trebuie să crească, până la începutul anului școlar, până pe 13 septembrie. De aceea, cu DSP-ul, demarăm o acțiune de vaccinare a profesorilor și, în paralel, întâlniri cu părinții, ca să putem apoi transmite mesajul către elevi și să putem să-i vaccinăm” a declarat prefectul Stelian Dolha.

Situația vaccinării la noi în județ este următoarea:

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. INDUBITABIL… TREBUIE CA VACCINAREA SA FIE OPTIONALA , dar … TOATE PERSOANELE CARE LUCREAZA CU PUBLIC , indiferent ca-s la stat ori la privat … DACA NU SE VACCINEAZA , TREBUIE INLATURATE DIN SISTEM si oferita varianta sa munceasca in domeniile si la locurile unde nu este public . PUNCT !
    Mie nu-mi convine ca la scoala ( in cazul de fata ) sa intre in contact cu copilul meu, dascali anarhisti… care refuza vaccinarea si fata de care eu n-am absolut nici o garantie ca nu-s purtatori de virusi si nu-mi imbolnavesc copilul meu, ori pe ceilalti copii din clasa . Terminati odata cu ” GICA CONTRA ” astia !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat angajează inginer testare produse, iar Electroplast are nevoie de operatori cabluri electrice. Noi locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT Bistrița caută inginer testare produse, iar Frasinul SRL angajează inginer CFDP/CCIA/IUDR. Angajatorii din Bistrița au nevoie de informatician, personal curățenie, vânzătoare, conducători auto sau muncitori necalificați. Oferta completă, mai jos: 

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...