6.6 C
Bistrița
luni, martie 4, 2024

VIDEO – Ioan TURC: Primele familii ar putea fi mutate în locuințele modulare la finalul anului

Municipalitatea a demarat un proiect de achiziție de locuințe modulare pentru relocarea familiilor problematice. „Primele familii s-ar putea muta acolo la finalul anului”, a explicat Ioan Turc.

Încă din 2018, administrația locală a achiziționat containere – locuințe modulare. Acestea urmau să fie date în folosință celor care nu aveau unde locui, dar nici nu apelau la o locuință socială.

Containerele pentru nevoiași devin realitate. Primăria cumpără 8 astfel de locuințe de necesitate

Una dintre acestea chiar a fost dată în folosință în urma campaniei Bistrițeanul.ro – De Crăciun fii mai bun.

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Din cortul improvizat, în căsuță, la căldură

În 2020, odată cu izbucnirea pandemiei de COVID 19, administrația locală s-a gândit să le folosească pentru cei carantinați, dacă situația ar fi impus-o. S-a renunțat la idee, fiind folosite pentru triajul pacienților și spațiu de vaccinare anti-covid.

Locuințele modulare de la Viișoara, ținute pentru „zile negre”. La ce se gândește primarul Ovidiu Crețu

Odată cu preluarea mandatului, administrația Turc a dat o nouă destinație containerelor. Acestea urmau să fie case pentru familiile nevoiașe sau problematice. Astfel, în septembrie 2021 se aproba achiziționarea unui teren în Viișoara pentru amplasarea acestora.

Primăria Bistrița nu renunță la locuințele tip container din Viișoara

La începutul anului 2022, Ioan Turc promitea că primele familii vor fi mutate în locuințele modulare în decursul anului.

Locuințele modulare din Viișoara, date în folosință anul acesta!

Apoi, la final de 2022, a promis că vor fi mutate primele 20 de familii în primăvara anului 2023.

Ioan Turc: Mutăm primele 20 de familii din blocurile sociale în locuințele modulare

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la sediul Primăriei Bistrița a declarat că s-ar putea, până la finalul anului, să fie mutate primele OPT familii.

Suntem în curs de implementare a acestui proiect. Anul trecut l-am demarat, pentru că este un proiect investițional, cu studiu de fezabilitate, etc. 

Suntem în stadiul de a-l finaliza. Am cumpărat module, studiul de fezabilitate e gata, proiectul tehnic va fi finalizat și el… Dar vom începe etapizat. Prima dată cu 8 module… Și apoi cred că undeva până la 30. Deci până la finalul anului s-ar putea muta primele familii”, a declarat Ioan Turc.

Mai multe, în video de mai jos:

 

FOTO – Nu toți cei de la blocurile sociale sunt la fel: „Scăpați-ne, domn primar!”

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. E bai mare in Romanica. Fix aseara tanti ESCA de la Pro tv dadea un anunt alarmant venit de la UE. Adica in tara asta avem peste 1,5 milioane de poporeni care nu vreau sa invete si sa munceasca desi nu au nici pe dracu, cum zice romanul. Astfel Romanica este din nou pe rusinosul loc unu la numarul puturosilor din UE. Asa ca ar trebui cat de curand sa ne gandim la container pe 10 etaje.

  2. Bine că îi punem pe toți puturoșii în apartamente sociale pe care le distrug în cateva luni, iar tinerii care muncesc își fac împrumuturi pe viață pentru o locuință sau pleacă din țară pentru că aici au prioritate ciorile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....