7.4 C
Bistrița
vineri, octombrie 15, 2021

VIDEO – Nicolae Moldovan, primarul Becleanului: De astăzi se deschid Băile Figa!

Astăzi începe sezonul estival la Băile Figa, a anunțat ieri seară primarul Nicolae Moldovan din Beclean, la Bistrițeanul Live. Ce surprize îi așteaptă pe turiști:

În turism ai o singură șansă: să-ți surprinzi turiștii în fiecare an cu ceva nou – consideră primarul Nicolae Moldovan

Edilul din Beclean a anunțat că de azi se deschid Băile Figa. Este al doisprezecelea an de când Băile Figa oferă turiștilor câte o surpriză în fiecare an.

Am reușit să facem o pistă de biciclete până la Băile Figa, cu pasarele, care înconjură stațiunea pe distanța de un kilometru. Nu am transformat strada în pistă de biciclete, am folosit un teren viran. Mai avem de lucru la semaforizare, la racorduri și la intersecțiile de străzi. La sfârșitul anului se face recepția pistelor de biciclete. Va fi un circuit. Pista are doi metri – câte un metru pentru fiecare sens…”, a explicat primarul Nicolae Moldovan.

Proiectul de achiziție a bicicletelor este în licitație. Primarul Nicolae Moldovan speră ca în maximum două luni de zile cele 100 de biciclete, dintre care 15 electrice, vor fi la dispoziția turiștilor.

Din 1 iulie toți turiștii dar și locuitorii din Beclean vor circula cu autobuzul electric – a mai anunțat Nicolae Moldovan. 

Prețul unui bilet este modic. Pentru 2 lei pe zi locuitorii vor putea circula toată ziua pe orice traseu.

Mai mult decât atât, avem o nouă perspectivă pe care s-o oferim turiștilor”, a mai spus Nicolae Moldovan.

Sunt în plină construcție două centre în apropierea Băilor Figa. Unul dintre acestea este centrul recreativ Legacy. Acesta va cuprinde bazine de înot, saună, relaxare ambientale, tobogane interioare, băi sărate sau dulci, jacuzzi, dar și o zonă dedicată sportului.

Nu vor lipsi sălile de gimnastică sau yoga, dar și săli destinate proiecțiilor de film sau expozițiilor de artă.

Centrul recreativ este aproape gata – construcția ajungând în etapa de tencuială.

Anul viitor sezonul va începe undeva în mai și nu va mai dura doar două luni. Primarul Nicolae Moldovan își dorește ca acesta să țină tot anul. Iar ceea ce turiștii obișnuiau să facă vara, la Băile Figa, vor putea face și în timpul iernii, în interiorul centrului recreativ care se finalizează acum.

Din încasările la Băile Figa Primăria Beclean câștigă aproape un milion de euro, a mai spus Nicolae Moldovan.

Edilul din Beclean a confirmat că astăzi, 15 iunie se deschid Băile Figa.

Turiștii vor avea parte de piste de biciclete și autobuze electrice, în acest sezon. Toate toboganele sunt funcționale, inclusiv cel mai înalt tobogan, inaugurat anul trecut. Va fi și un bazin cu apă încălzită non-stop, dar și un centru de vaccinare. Acesta urmează să fie amenajat în interiorul clădirii, la recepție, în zilele următoare.

Primarul Nicolae Moldovan a mai explicat că se așteaptă la o medie de 3.000 de turiști pe zi. Dar că Băile Figa față și unui număr de 5.000 de turiști zilnic.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se caută tehnician maseur și kinoterapeut! NOI locuri de muncă, disponibile la Subway Viișoara, Transmixt, Electroplast, IMP România sau RDS

Salon CLAUDIA angajează tehnician maseur și kinoterapeut (ă). Restaurantul Subway Viișoara din incinta Petrom angajează preparatori sandwich-uri, iar Leoni are disponibile sute de locuri de muncă. RCS & RDS caută agent vânzări. Oferta completă, mai jos: 

Jachete bărbătești – care este perfectă pentru vremea rece?

Vremea rece aduce cu sine nevoia de a ne schimba garderoba. Pentru sezonul rece, în orice...

Ianiki After school e ALTCEVA: Cursuri în limba Germană! Și-ți iau copilul de la școală și-ți vine acasă cu tema făcută și fericit!

Un ALTFEL de after school și-a deschis azi porțile, în Bistrița. Cei de la IANIKI îți...