8 C
Bistrița
duminică, martie 26, 2023

VIDEO – Nicolae Moldovan: Varianta ocolitoare a Becleanului, pe jumătate gata – un succes!

Acum un jumătate de an începeau lucrările la Varianta ocolitoare a Becleanului. ”Lucrările sunt gata în proporție de 50 la sută. E o lucrare complexă, dar e un succes!” a declarat Nicolae Moldovan.

În aprilie 2022 începeau lucrările la Varianta ocolitoare a Becleanului, soluția de decongestionare a traficului din orașul de pe Someș.

Drumul de aproximativ 1,2 km lungime costă peste 76 de milioane de lei. Motivul? Aproape jumătate din această distanță o va reprezenta un pod peste râul Someș.

Astăzi, la 6 luni distanță de la momentul începerii lucrărilor, acestea sunt gata în proporție de aproximativ 50 la sută.

”Sunt foarte mulțumit de modul în care se derulează lucrările. Proiectul e finalizat în proporție de aproximativ 50 la sută. E o lucrare complexă, de la început până la final, e o provocare fiecare etapă. E totodată și un succes, faptul că un astfel de proiect e finanțat cu bani europeni. Adică în aceste momente, când vorbimd e o criză economică mondială, să ai un proiect finanțat în proporție de 85 % din bani europeni, e un succes! Mai sunt proiecte care se derulează în jurul nostru, dar cu bani de la noi, de la Guvern. Deci eu sunt mulțumit de cum merg lucrurile și spun că e un succes!” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Nicolae Moldovan.

Primarul Becleanului a mai explicat că deși termenul de finalizare al lucrărilor e primăvara anului 2024, varianta ocolitoare va fi practicabilă mai repede.

”Conform contractului, lucrările trebuie finalizate până în martie 2024. Totuși, pentru a absorbi toți banii europeni, trebuie să ne încadrăm până la ata de 31.12.2023. Dar nu ne facem probleme. Noi preconizăm că varianta ocolitoare va fi practicabilă undeva în luna octombrie a anului viitor. Deci nu ne facem niciun fel de probleme, pentru că ne încadrăm!” a concluzionat Nicolae Moldovan.

Mai multe despre Varianta ocolitoare a Becleanului, în materialele de mai jos:

CML va face varianta ocolitoare a Becleanului! CÂT mai avem de îndurat traficul infernal din orașul de pe Someș:

FOTO- Gata așteptarea, e oficial: Încep lucrările la centura ocolitoare a Becleanului! „Dorința noastră este să terminăm lucrarea cât mai repede” – spune constructorul CML

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...