17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

VIDEO: O ursoaică cu doi pui, la plimbare, în miez de noapte, prin Parcul Național Munții Rodnei

Imagini minunate au fost înregistrate luna trecută de camerele de monitorizare amplasate în Parcul Național Munții Rodnei. Protagoniștii sunt mai mulți urși, adulți și pui, surprinși în ipostaze diverse: plimbându-se, jucându-se sau bălăcindu-se.

Urși surprinși în diverse ipostaze de camerele video cu senzori de mișcare în cursul lunii mai, amplasate pe raza Parcului Național Munții Rodnei”, explică cei de la administrația parcului în descrierea clipului video pe care l-au atașat pe pagina de Facebook.

În imagini poate fi observată o ursoaică care se plimbă cu cei doi pui, în miez de noapte, dar și alți urși care se joacă sau inspectează terenul.

Corpul unui urs brun este masiv și poate atinge aproximativ 2,5 m în lungime, cântărind până la 600 kg. Simțurile pe care se bazează cel mai mult sunt auzul și mirosul și, spre deosebire de majoritatea mamiferelor, ursul poate percepe culorile.

Împerecherea are loc, de obicei, în lunile aprilie-iunie, iar femela naște, după o perioadă de gestație de 7-8 luni, între unu și cinci pui. Femela de urs brun are grijă de pui până ce aceștia ajung la vârsta de doi ani”, potrivit Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!