21 C
Bistrița
sâmbătă, mai 21, 2022

VIDEO: Parcul Industrial se va extinde și pe zona ”inundabilă”, cu bani europeni

Parcul Industrial va fi „ridicat” la standarde normale. Mai mult, pe bani europeni, municipalitatea vrea să-l extindă inclusiv pe zona cunoscută drept „zona inundabilă”.

Parcul Industrial din Sărata a fost inaugurat în anul 2015. Ioan Turc explica în 2019 că administrația PSD își bătuse joc de acest proiect.

Ioan Turc: Administrația PSD a transformat Parcul Industrial în pistă de carturi!

Cu toate acestea, la începutul anului 2021, viceprimarul Călin Stan explica faptul că Parcul a scos, în sfârșit, și profit.

În sfârșit Parcul Industrial produce! De la inaugurare, parcul a avut nevoie de 5 ani ca să ajungă pe plus

Pentru anul 2022, municipalitatea are în plan să-l aducă la un standard normal, dar și să acceseze fonduri pentru extindere.

„Problema Parcului Industrial e infrastructura elementară: apă, gaz, curent. Iar toate aceste lucrări înseamnă sume colosale. Dar, cu bani europeni vom recalibra gazul și puterea. Totodată, luăm în considerare și extinderea Parcului pe suprafață cunoscută ca zona inundabilă”, a declarat Ioan Turc în cadrul unei conferințe de presă la sediul PMB.

Mai multe detalii, în video de mai jos:

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Încă din anul 2006 liberalul Ioan Turc, pe atunci viceprimar al Bistritei a propus amenajarea unei zone de dezvoltare economică la Sărata, respectiv a parcului industrial Bistrita-Sud. De asemenea tot aici era prevăzută construirea unui campus modern pentru învățământul universitar tehnic al extensiei UTCN Bistrita. In acest sens, urma să se facă negocieri cu mediul de afaceri pentru a stabili ce specializări se cer pe platforma economică a Bistriței. De asemenea , urma ca pe baza unor acorduri, mediul de afaceri să susțină inclusiv bursele pentru studenți. Ulterior, prin anul 2012, administrația PSD-istă a Bistritei sub bagheta primarului Ovidiu Cretu a preluat ideea realizării parcului industrial de la Sărata, dar a renunțat la proiectul campusului universitar, iar pe de altă parte a realizat o investiție subdimensionată ca suprafață și utilități. Parcul industrial a fost finalizat in 2015 si de atunci popularea lui cu activitati industriale a fost extrem de redusă.
    De aceea actualul primar Ioan Turc a inclus in programul său electoral din 2020, atât redimensionarea si vitalizarea Parcului Industrial de la Sărata, ca suprafață și utilități, cât și racordarea acestuia la rețeaua de cale ferată. Pe de altă parte se impune încurajarea localizării în parc a afacerilor inovative, pornind de la angajarea unei echipe de management și marketing performantă. O primă necesitate ar fi legătura directă a Parcului Industrial de orasul Bistrita prin prelungirea DC-8G până la Podul Berăriei, evitându-se astfel aglomeratia din localitatea Viisoara.
    Programul lui Ioan Turc nu a renuntat la edificarea unui campus pentru învățământul universitar tehnic, în Parcul Industrial precum si organizarea unui program pentru învățământul profesional. In acest sens, Primăria Bistrita si-a propus creatra unui centru de formare în industrii creative și în IT împreună cu Universitatea Tehnică, Universitatea de Artă și Design și Universitatea Babeș-Bolyai. Pregatirea forței de muncă în aceste sectoare fie prin formare, fie prin reconversie profesională va atrage firme din Cluj-Napoca în deschiderea unor filiale în sectorul IT la Bistrița. Astfel, mulți tineri talentați din Bistrița se vor putea reîntoarce acasă, unde vor putea câștiga bine, iar banii vor avea altă valoare decât în centre extra-scumpe, precum Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: