17 C
Bistrița
duminică, aprilie 14, 2024

VIDEO – Preot Vasile Beni, despre emoționantul botez al unor refugiați din Ucraina

De ce permite Dumnezeu un război precum cel din Ucraina? Preotul Vasile Beni, care slujește în Biserica de la Coroana a povestit un episod emoționant, în studioul Bistrițeanul Live.

Invitat în emisiunea Oameni din Bistrița-Năsăud, preotul Vasile Beni s-a referit și la conflictul militar din Ucraina. Preotul a povestit că a fost martorul unui episod emoționant, în biserica de la Coroana.

Cred că versurile poetului nostru ar da, într-o mică măsură, un răspuns: Nu cerceta aceste legi / Căci ești nebun de le-nțelegi… N-aș putea să mă pun în inima sau în mintea celor care au declanșat acest război…”, a recunoscut preotul Vasile Beni. 

Spre surprinderea sa, la Biserica de la Coroana s-au prezentat zilele trecute niște refugiați din Ucraina. „Locuiau la o familie de altă confesiune, la baptiști. Dar au venit la Biserica de la Coroana, manifestându-și dorința ca botezul să se facă acolo.

Au venit cu un traducător, tot baptist, care s-a comportat atât de frumos și smerit…! L-am și întrebat de ce nu au încercat să-l boteze pe copil în confesiunea lor? Nu, părinte, mi-a răspuns domnul acela: dacă și-au dorit să vină la dumneavoastră, aici i-am adus…

Am rămas profund impresionat. Totul a durat aproape un ceas jumătate. Pentru că și-au dorit ca și rugăciunile din română să le fie traduse. Au venit și ne-au întrebat când am putea să ne facem timp. Și la ceas de seară și de lumină lumină, am săvârșit și această taină…”, a povestit preotul Vasile Beni.

Cum am putea să-i atragem pe tineri să vină măcar o dată pe săptămână la biserică?

Slavă lui Dumnezeu, biserica noastră este una vie. Și mulțumim profesorilor de religie care în aceste zile, înainte de Paști, au găsit modalitatea de a-i aduce pe copii la spovedit și la împărtășit.

În fiecare vineri, în perioada postului Sfintelor Paști, la Biserica de la Coroana a venit câte un invitat. Fie de la Facultatea de Teologie din Cluj, fie un stareț de la mănăstirile din județ. Vine foarte multă lume. De proiectele cu tinerii, aici se ocupă părintele Tudor Mudure”, a spus preotul Vasile Beni.

Cât despre tinerii care trec pe lângă biserică precum pe lângă un monument istoric, fără a intra, preotul a spus, mai în glumă, mai în serios – că probabil acei tineri nu erau din orașul nostru.

Multe sunt darurile pe care bunul Dumnezeu ni le dăruiește fiecăruia dintre noi. Dar cred că cel mai de preț este înțelepciunea. Putem să avem bogății, dar dacă nu avem înțelepciune le cheltuim pe lucruri stricăcioase, care nu sunt spre binele comunității… Dacă ar trebui să ieșim acum în stradă doar cu o pungă cu haine, fără să știm încotro trebuie s-o luăm, cât de greu ne-ar fi?

De aceea ar trebui să fim mereu recunoscători pentru toate binefacerile pe care bunul Dumnezeu le revarsă asupra noastră…

Primele cuvinte, după binecuvântări, pe care preotul le rostește sunt – În pace domnului să ne rugăm. Avem nevoie de pace atunci când vrem să intrăm în dialog cu Dumnezeu. Ne rugăm pentru pace în toată lumea… Probabil că războaiele există datorită neînțelepciunii sau a ambițiilor…”, a mărturisit preotul Vasile Beni.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...