14.3 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

VIDEO : Primarul Ioan Turc susține că va găsi loc la creșă pentru toți cei 120 de copii rămași pe dinafară

Într-o conferință de presă, primarul Ioan Turc a precizat că va găsi loc la creșă pentru toți cei 120 de copii care nu au fost repartizați. Printre soluțiile care sunt luate în calcul se numără suplimentarea numărului de copii cu doi în fiecare grupă. De asemenea, se va amenaja o nouă creșă pe Aleea Basmului.

140 de copii au rămas fără un loc la creșă anul acesta. Mămicile s-au revoltat și chiar au făcut o petiție în acest sens. Într-o conferință de presă, primarul Ioan Turc a asigurat că niciunul dintre acești 120 de copii nu va rămâne fără loc la creșă.

Municipalitatea mai are termen mai puțin de o lună și jumătate să rezolve această problemă spinoasă. Printre soluțiile luate în calcul de municipalitate se numără suplimentarea locurilor la creșele deja existente. Practic, fiecare grupă ar urma să primească 1-2 copii în plus.

Mai mult, o creșă cu 3-4 grupe va fi amenajată pe Aleea Basmului, unde au funcționat birourile administrative ale spitalului.

„Doresc să-i asigur pe toți părinții că nu va exista nicio cerere neomologată. Practic, toate solicitările vor fi onorate de municipalitate. În momentul de față sunt aproximativ 120 de cererei care nu au fost soluționate din lipsă de locuri. Am identificat câteva soluții, cum ar fi creșterea ușoară a numărului de locuri din grupe. Pe de altă parte, am identificat un spațiu la Grădinița nr 13 pe Aleea Basmului, acolo unde au funcționat birourile administrative ale spitalului și vom amenaja o creșă cu cât mai mult cu cât acolo există și o bucătărie. Până la 1 septembrie, spațiul va fi amenajat și dotat astfel încât să facă față cerințelor pentru trei sau chiar patru grupe de creșă”, a declarat ieri, Ioan Turc.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Pana acum se lauda ca nu exista probleme și ca toți copii încap la creșă acum constata ca sunt 120 pe din afara! Boul ăsta le rezolva toate din gură și fapte 0 (zero)!!!! Asta o sa fie ca și parcările: nu ai loc pe str. Împăratul Traian? Îți dam loc de parcare pe C.R. Vivu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...