20.2 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

VIDEO – Radu Moldovan, despre lucrările la Sala Polivalentă din Unirea: „Pe parcurs au apărut probleme”

Lucrările la Sala Polivalentă din Unirea nu vor fi gata la finalul anului, așa cum prevedea contractul – a explicat Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Invitat la Bistrițeanul Live, Radu Moldovan, președintele CJ BN, s-a referit, între altele, și la drumurile județene.

Cea mai mare problemă există la drumul județean Șieu – Șoimuș – Budacul de Sus, a admis Radu Moldovan.

În timpul derulării investițiilor de aproximativ 12 milioane de lei, un deal a luat-o la vale, în urma ploilor. Am suspendat lucrările în porțiunea aceea, am comandat studii geotehnice. Specialiștii ne-au transmis că lucrările de stabilizare la dealul respectiv ar costa undeva la 16 milioane de lei.

Tot drumul de 4-5 kilometri costă 12 milioane, iar lucrările de stabilizare costă 16. Acum trebuie să găsim niște resurse să stabilizăm dealul, pentru că proiectul este pe fonduri europene și trebuie finalizat. Asemenea lucrări de artă precum forajele și zidurile de sprijin pentru dealuri sunt extrem de scumpe”, a recunoscut Radu Moldovan.

Lucrările la Sala Polivalentă din Unirea nu vor fi gata în acest an

În legătură cu lucrările la Sala Polivalentă din Unirea, Radu Moldovan a explicat că acestea nu vor fi gata până la finalul anului. În proiect era prevăzut ca Sala Polivalentă să fie gata în iarna lui 2021. Însă acest lucru nu este posibil.

Sunt probleme cu furnizarea de echipamente în toată lumea. Din cauza pandemiei, am primit termen pentru parchet și scaune abia anul viitor. Până în primăvara anului viitor va fi cu siguranță gata. Dar pe parcurs au apărut și probleme. De exemplu, vata cu care se va izola tavanul nu există în Europa. Este o vată specială pe care nu o mai farică nimeni… Când am proiectat totul nu ne-am imaginat că va veni pandemia, sau că unii se vor supăra pe China, care n-a mai dat drumul unor materiale, ca să arunce în aer piața europeană… E mai complicat”, a explicat Radu Moldovan.

Specialiștii care au muncit la studiul geotehnic pentru proiectul tehnic au transmis autorităților că nu recomandă amplasarea sălii polivalente fără intervenții. A trebuit refăcut proiectul și reavizat.

Sala polivalentă din cartierul Unirea stă pe 500 de piloți de 10 metri – a mai spus Radu Moldovan. 

Președintele Consiliului Județean s-a referit și la recentele alunecări de teren de pe pârtia Cocoș. Acestea s-ar fi produs din cauza unor funcționari care au amplasat un munte de zăpadă într-un singur loc, fără să o împrăștie uniform. 

Zăpada artificială s-ar fi infiltrat în terenul oricum argilos și a agravat alunecările de teren din această primăvară. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...