2.4 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

VIDEO: Trei incendii în județ, azi-noapte! La Rebra, o casă mistuită de flăcări

Pompierii au fost solicitați azi-noapte la trei incendii pe raza județului. În Rebra, o casă situată într-o zonă greu accesibilă a ars din temelii.

Azi-noapte, aproape de ora 22.00, pompierii au fost solicitați să stângă un incendiu izbucnit la un atelier de tâmplărie. Atelierul era situat pe Valea Borcutului din localitate.

Din fericire s-a reușit lichidarea acestuia, până la sosirea echipajelor de intervenție. Pagubele au fost minime.

În jurul orei 23.00 se anunța un alt incendiu, de această dată în Rebra.

”Pompierii militari năsăudeni intervin în localitatea Rebra la un incendiu izbucnit la o casă de locuit amplasată într-o zonă greu accesibilă. Nu sunt anunțate victime.

Interventia este sprijinită de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență care asigură două autovehicule de teren” transmiteau reprezentanții ISU BN.

Din nefericire, casa a ars în întregime. La fel și anexa. Gospodăria fiind plasată pe un deal, greu accesibil, în zonă nu era apă. Pompierii nu au putut ajunge cu autospecialele, așa că localnicii au cărat cu jeep-urile apă în containere de 1000 de litri.

 

În această dimineasță, la primele ore, un alt incendiu a izbucnit în Bistrița Bârgăului. Flăcările amenință o casă de locuit. Echipajele de intervenție se află acolo pentru a împiedica extinderea incendiului.

UPDATE

Intervenția în Rebra a durat 7 ore.

Pompierii militari năsăudeni au găsit incendiul care se manifesta generalizat la două imobile dintr-o gospodărie amplasată în zonă greu accesibilă. Accesul autospecialelor în zonă a fost imposibil, astfel că a fost identificată o sursă de apă la aproximativ 400 m, iar cu ajutorul unei motopompe s-a creat un dispozitiv pentru realizarea protecției unei case de locuit de peste 200 mp, respectiv unei anexe de circa 80 mp.

Mobilizarea sătenilor a fost una exemplară, aproximativ 100 de oameni cu 10 – 12 mașini de teren, inclusiv prin implicarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență, au transportat apă și au sprijinit intervenției pompierilor militari.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Au ars o casă de locuit și o anexă construite din lemn, găsite cuprinse de incendiu în formă generalizată. Suprafața totală distrusă de incendiu este de aproximativ 300 mp.

După finalizarea intervenției și îndepărtarea elementelor de construcție care prezentau riscul prăbușirii, s-a stabilit cauza probabilă a incendiului: efectul termic al curentului electric la instalația electrică a gospodăriei.

Mulțumim comunității din localitatea Rebra pentru implicare și spiritul civic!” au transmis reprezentanții ISU BN.

Completare incendiu în localiatatea Bistrița – Bârgăului

Pompierii militari de la Stația Prundu Bârgăului au lichidat un incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Bistrița – Bârgăului, care amenința să se extindă la casa de locuit. Din fericire, nu au fost înregistrate victime și casa de locuit a fost protejată. Accesul a fost greoi, iar sursele de apă erau inexistente în apropiere. Accesul a fost realizat prin curțile vecinilor. Anexa cuprinsă de flăcări a ars în totalitate, pe o suprafață de cca. 80-90 mp.

În urma cercetărilor de la fața locului s-a stabilit faptul că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, în urma unei acțiuni intenționate: folosirea unei surse de aprindere pentru a genera incendiul” au transmis reprezentanții ISU BN.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.