13 C
Bistrița
vineri, august 12, 2022

VIDEO – Turc: Am găsit o situație neconformă în Primărie! Vom trimite scrisori cetățenilor, cu explicații

Numeroase străzi din Bistrița nu pot fi modernizate. Municipalitatea va încerca să-i convingă pe cetățeni să-și cedeze proprietățile. „Am găsit o situație neconformă în Primărie. Vom trimite scrisori cetățenilor și le vom explica”, a declarat Turc.

Încă din 2019, municipalitatea explica motivele pentru care o serie de străzi din municipiu nu pot să fie asfaltate sau racordate la apă și canalizare.

Din cele 461 de străzi din Bistrița, 207 sunt de pământ. Aproape 100 nu pot fi asfaltate pentru că nu sunt pe domeniul public al municipiului, adică figurează ca străzi private”, explica Cristian Niculae, viceprimarul Bistriței pe atunci.

La finalul anului 2019, municipalitatea a decis să amplaseze panouri pe cele 100 de străzi. Li se explica faptul că singurul mod de modernizare e dacă cedează proprietățile.

Situația acestor drumuri, readusă în discuție în Consiliul Local

În cadrul ședinței de Consiliu Local, consilierul Nicolae Pavelean a readus în discuție situația acestor străzi.

Știu că domn primar a mai expus problema lipsei cadastrării. Dar totuși, nu există soluții pentru ca și acele străzi să fie prinse în proiecte de modernizare?”, a întrebat consilierul USR.

Primarul Ioan Turc a explicat că sunt străzi care vor fi modernizate prin programul de Masterplan Apă și Canalizare. Iar unele străzi vor fi reabilitate prin programul Anghel Saligni.

Am întâlnit și o situație neconformă în Primăria Bistrița. Am găsit străzi în domeniul public, dar care au și proprietari de terenuri pe străzile respective. Adică e o suprapunere cu riveranii. Vom trimite o scrisoare și le vom explica faptul că Primăria Bistrița nu poate face și exproprieri și demarare de investiții. Sperăm că vor înțelege și vor dona către municipalitate proprietățile, ca să putem investi”, a declarat primarul Ioan Turc.

Întreaga sa declarație, în video de mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

6 COMENTARII

 1. Nu stiu de ce sa isi faca mari griji domnul primar. Cei care s-au cocotat de dealuri agresand la sange MEDIUL, daca nu cedeaza drumul desfundat sa stea in glod .Ce atatea explicatii si rugaminti.
  BASTA !

 2. Balane, primitivule, daca oamenii platesc impozite de oras, atunci e dreptul lor sa aiba conditii de oras!

  Mie mi se pare aberant sa cedezi gratuit municipalitatii din terenul tau pe care ai dat sute de euro pe metru patrat. Mi se pare abuziv sa fie conditionate autorizatiile de constructie de cedarea acestori bucati de teren de langa drum.

  Oamenii ar trebui sa fie despagubiti de catre municipalitate pentru terenul pe care il cedeaza, pentru ca acel drum nu o sa ii fie util doar celui care a cedat ci intregii comunitati.

 3. Doar primaria MUNICIPIULUI nu pot sa expropieze proprietarii pentru drumuri… modernizarea nu se face din banii primariei ci prin fonduri unde nu exista astfel de specificatii… iar primaria nu se descurca cu cadastrarea catusi de putin…

 4. Trebuie sa repare de a lăsat Crețu cu firma lui de casa care a făcut și pugul.
  Și cadastrat padinile, pădurile, au încurcat oameni au încasat banii și au pus coadă pe spinare și au fugit.
  Oare răspunde cineva?
  Șefa de la cadastru care s a pensionat și Crețu sunt cei mai vinovati

 5. Serios? Pe vremea pesede ziceați ca ei sunt incompetenți, ca nu le asfaltează drumurile ălora de nu cedează…. No amu asta ziceți și voi!!! Deci???

 6. Ce faceți cu străzile de servitute care iese in drumul principal.
  Strada Subcetate blocurile începând cu Nr 61 A.61 F, 61 E, 61 B, 61 D, daca strada servitute .De ce nu se asfaltează,indicatoare rutiere ,iluminare cine este în drept să efectueze aceste lucrări?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...