8.9 C
Bistrița
luni, octombrie 3, 2022

VIDEO – Turc: Lucrările la pasajul subteran încep anul viitor

Pasajul subteran de pe strada Gării a primit finanțare de la Guvern. Lucrările efective vor începe anul viitor. ”Până la finalul lunii semnăm contractele pentru studiile de fezabilitate!” a anunțat Ioan Turc.

Administrația Turc a renunțat la proiectul Centrului Intermodal, acea gară suspendată ce ar fi făcut legătura între zona Gării și strada Tărpiului.

Încă de la preluareas mandatului, noua administrație a vorbit despre realizareas unui pasaj subteran care să lege cele două zone.

În iulie 2022, primarul Ioan Turc anunța că se caută o firmă care să vină cu soluții pentru realizarea unui astfel de pasaj.

Se pregătește „tunning-ul” pasajului subteran de lângă gară. Ce planuri are municipalitatea:

În urmă cu doar câteva zile, Guvernul a anunțat proiectele ce vor fi finanțate prin programul Anghel Saligny. Printre ele, și pasajul subteran. S-au alocat aproape 42 milioane de lei.

Pasajul subteran de la Gară, finanțat prin programul „Anghel Saligny”. Guvernul alocă peste 41 de milioane de lei pentru proiect

În cadrul unei conferințe de presă, primarul a explicat care sunt demersurile privind proiectul pasajului subteran.

Până la finalul acestei luni vom semna contractele pentru realizarea studiilor de fezabilitate atât pentru pasajul subteran cât și pentru piața agro-alimentară. Pasajul subteran a primit finanțare prin programul Anghel Saligny, aproape 42 de milioane de lei. Și cred că această variantă este mult mai bună. pasajul va lega strada Gării de strada Tărpiului și Industriei.  Anul viitor vom începe lurările efectiv, cât de repede ne va permite vremea. E de menționat faptul că pasajul subteran nu are de-a face absolut nimic cu pasajul existent” a anunțat Ioan Turc.

Totodată, tot anul viitor se vor demara și lucrările la piața agro-alimentară, finanțată din bugetul local.

Mai multe detalii, în video de mai jos:

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.