9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

VIDEO- Turc: Nu putem sancționa șoferii care parchează aiurea! Doar în situațiile de nerușinare…

Primarul Ioan Turc a explicat că șoferii care parchează aiurea nu pot fi încă sancționați. ”S-a pus carul înaintea boilor…am cerut sancționarea doar în situațiile de nerușinare, să zic așa…” a declarat acesta.

Odată cu proiectele de mobilitate urbană ce se derulează în Bistrița, dispar, conform municipalității, 3.500 de locuri de parcare. Astfel, administrația locală a căutat soluții pentru amenajarea de noi parcări.

Unul dintre proiecte prevede demolarea a 9 puncte termice și transformarea lor în parcări. Trei astfel de clădiri au fost demolate. Una dintre ele se afla pe strada Rodnei, oferind 16 locuri de parcare.

Cu toate acestea, parcarea este goală. Iar municipalitatea scoate bani din buzunar pentru încă o parcare, supraetajată, la doi pași de aceasta.

Cu proaspăta parcare de pe Rodnei aproape goală, Primăria plănuiește încă o parcare supraetajată la doi pași, pe Carpați

În cadrul unei conferințe de presă la sediul Primăriei Bistrița, jurnaliștii l-au întrebat pe primar dacă va face demersuri în ”educarea” șoferilor.

Vechea administrație a pus carul înaintea boilor. Adică a făcut proiecte ce reduc din locurile de parcare fără să facă alte locuri de parcare. Așa că nu poți să îi sancționezi pe cei ce parchează aiurea. Cel puțin nu până nu ai alte locuri de parcare” a declarat Ioan Turc.

Jurnaliștii au insistat că e nevoie de mai multă fermitate din partea autorităților, că altfel, degeaba faci parcări dacă ele stau goale și șoferii parchează ”tot pe avarii la doi pași de unde au de-și rezolvat lucrurile„.

Nu poți să sancționezi…să ridici mașinile până nu oferi alternative…Am cerut sancționarea șoferilor doar în cazuri de nerușinare, să zic așa…” a conchis Turc.

Întreaga discuție, în video de mai jos:

 

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Dacă primarul îndeamnă la nerespectarea legilor si nesanctionarea celor care o încalcă ii propun sa reducă politia locala. Nu este normala o astfel de atitudine, cum poti s declari ca ai cerut sa se închidă ochii la încălcarea legii, nu este abuz în serviciu și pentru politia locala nerespectarea sarcinilor de serviciu? Trebuie să dispară jumate primaria in frunte cu cine o conduce, iau bani degeaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.