10.1 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

VIDEO- Turc: Nu putem sancționa șoferii care parchează aiurea! Doar în situațiile de nerușinare…

Primarul Ioan Turc a explicat că șoferii care parchează aiurea nu pot fi încă sancționați. ”S-a pus carul înaintea boilor…am cerut sancționarea doar în situațiile de nerușinare, să zic așa…” a declarat acesta.

Odată cu proiectele de mobilitate urbană ce se derulează în Bistrița, dispar, conform municipalității, 3.500 de locuri de parcare. Astfel, administrația locală a căutat soluții pentru amenajarea de noi parcări.

Unul dintre proiecte prevede demolarea a 9 puncte termice și transformarea lor în parcări. Trei astfel de clădiri au fost demolate. Una dintre ele se afla pe strada Rodnei, oferind 16 locuri de parcare.

Cu toate acestea, parcarea este goală. Iar municipalitatea scoate bani din buzunar pentru încă o parcare, supraetajată, la doi pași de aceasta.

Cu proaspăta parcare de pe Rodnei aproape goală, Primăria plănuiește încă o parcare supraetajată la doi pași, pe Carpați

În cadrul unei conferințe de presă la sediul Primăriei Bistrița, jurnaliștii l-au întrebat pe primar dacă va face demersuri în ”educarea” șoferilor.

Vechea administrație a pus carul înaintea boilor. Adică a făcut proiecte ce reduc din locurile de parcare fără să facă alte locuri de parcare. Așa că nu poți să îi sancționezi pe cei ce parchează aiurea. Cel puțin nu până nu ai alte locuri de parcare” a declarat Ioan Turc.

Jurnaliștii au insistat că e nevoie de mai multă fermitate din partea autorităților, că altfel, degeaba faci parcări dacă ele stau goale și șoferii parchează ”tot pe avarii la doi pași de unde au de-și rezolvat lucrurile„.

Nu poți să sancționezi…să ridici mașinile până nu oferi alternative…Am cerut sancționarea șoferilor doar în cazuri de nerușinare, să zic așa…” a conchis Turc.

Întreaga discuție, în video de mai jos:

 

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Dacă primarul îndeamnă la nerespectarea legilor si nesanctionarea celor care o încalcă ii propun sa reducă politia locala. Nu este normala o astfel de atitudine, cum poti s declari ca ai cerut sa se închidă ochii la încălcarea legii, nu este abuz în serviciu și pentru politia locala nerespectarea sarcinilor de serviciu? Trebuie să dispară jumate primaria in frunte cu cine o conduce, iau bani degeaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

CE faci cu cel mic în vacanța de vară? Îl duci la Ianiki: distracție, ateliere, explorare, excursii!

Vine vacanța de vară și acest lucru îngrozește părinții care NU au soluții cu cine să-și...

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...