6 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

Vrei permis de conducere sau ți-l vrei înapoi? Două cursuri noi – obligatorii

Președintele a modificat legea privind obținerea permisului de conducere. Din cauza numărului mare de decese de pe șoselele României, s-au introdus două cursuri obligatorii. CÂND trebuie să faci cursurile de conducere defensivă și acordarea primului ajutor:

Numărul deceselor survenite în urma accidenteleor rutiere, în România, este îngrijorător. E vorba de o medie de 85 de decese la un milion de locuitori, printre cele mai ridicate valori din Europa.

În acest context, președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege ce include NOI cursuri necesare pentru obținerea permisului de conducere.

Anual, aproape 2.000 de oameni îşi pierd viaţa în accidente rutiere pe drumurile din România şi aproape 10.000 de persoane sunt grav rănite. Cred că educaţia rutieră poate fi un pas înainte. Pe de o parte, poate ajuta la conştientizarea pericolului pe care condusul agresiv îl reprezintă. Pe de altă partre, îi pregăteşte pe şoferi să conducă defensiv. De asemenea, abilitatea de a acorda corect primul ajutor în caz de accident auto poate salva vieţi omeneşti, motiv pentru care am propus obligativitatea unui curs de prim ajutor ca o precondiţie pentru obţinerea permisului” a expicat inițiatorul proiectului, Cosmin Poteraş, conform Agerpres.

CINE va trebui să parcurgă aceste cursuri- conducere defensivă și acordarea primului ajutor

Cele două cursuri vor fi introduse în cadrul pregătirii teoretice şi practice pentru obţinerea permisului de conducere în următoarele situaţii:

  • obţinerea, pentru prima dată, a permisului de conducere;
  • beneficierea de reducerea perioadei de suspendare a sancţiunii complementare a suspendării temporare a exercitării dreptului de a conduce. Asta în ipotezele constatării de către organele competente a săvârşirii de către participantul la trafic a unei fapte contravenţionale;
  • suspendarea temporară a exercitării dreptului de a conduce atunci șoferul:
    •  conduce sub influenţa băuturilor alcoolice
    • nu respectă regulile privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului – dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
  • obţinerea, după anularea permisului de conducere printr-o hotărâre judecătorească definitivă, a unui nou permis de conducere.

Legea introduce, de asemenea, un termen de plată a amenzilor de şase luni. În caz contrar se va putea suspenda permisul de conducere.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: