-3.8 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Vrei permis de conducere sau ți-l vrei înapoi? Două cursuri noi – obligatorii

Președintele a modificat legea privind obținerea permisului de conducere. Din cauza numărului mare de decese de pe șoselele României, s-au introdus două cursuri obligatorii. CÂND trebuie să faci cursurile de conducere defensivă și acordarea primului ajutor:

Numărul deceselor survenite în urma accidenteleor rutiere, în România, este îngrijorător. E vorba de o medie de 85 de decese la un milion de locuitori, printre cele mai ridicate valori din Europa.

În acest context, președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege ce include NOI cursuri necesare pentru obținerea permisului de conducere.

Anual, aproape 2.000 de oameni îşi pierd viaţa în accidente rutiere pe drumurile din România şi aproape 10.000 de persoane sunt grav rănite. Cred că educaţia rutieră poate fi un pas înainte. Pe de o parte, poate ajuta la conştientizarea pericolului pe care condusul agresiv îl reprezintă. Pe de altă partre, îi pregăteşte pe şoferi să conducă defensiv. De asemenea, abilitatea de a acorda corect primul ajutor în caz de accident auto poate salva vieţi omeneşti, motiv pentru care am propus obligativitatea unui curs de prim ajutor ca o precondiţie pentru obţinerea permisului” a expicat inițiatorul proiectului, Cosmin Poteraş, conform Agerpres.

CINE va trebui să parcurgă aceste cursuri- conducere defensivă și acordarea primului ajutor

Cele două cursuri vor fi introduse în cadrul pregătirii teoretice şi practice pentru obţinerea permisului de conducere în următoarele situaţii:

  • obţinerea, pentru prima dată, a permisului de conducere;
  • beneficierea de reducerea perioadei de suspendare a sancţiunii complementare a suspendării temporare a exercitării dreptului de a conduce. Asta în ipotezele constatării de către organele competente a săvârşirii de către participantul la trafic a unei fapte contravenţionale;
  • suspendarea temporară a exercitării dreptului de a conduce atunci șoferul:
    •  conduce sub influenţa băuturilor alcoolice
    • nu respectă regulile privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului – dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
  • obţinerea, după anularea permisului de conducere printr-o hotărâre judecătorească definitivă, a unui nou permis de conducere.

Legea introduce, de asemenea, un termen de plată a amenzilor de şase luni. În caz contrar se va putea suspenda permisul de conducere.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase:

Clinica Sanovil angajează farmacist, Stewo Năsăud are nevoie de 20 muncitori calificați și necalificați

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care are nevoie de operatori cabluri electrice. Clinica Sanovil caută farmacist, iar Stewo Năsăud - 20 de muncitori calificați sau necalificați. Oferta completă, mai jos: